Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artvinli gazeteci Anadolu Üniversitesi ile yaşam boyu öğrenmenin en güzel örneklerinden birini sergiliyor

Artvin’de radyo programcılığı ve gazetecilik yapan 49 yaşındaki Sedat Varan, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’yle yaşam boyu öğrenmenin en güzel örneklerinden birini sergiliyor.Merkezi Eskişehir’de bulunan Anadolu Üniversitesi...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Artvinli gazeteci Anadolu Üniversitesi ile yaşam boyu öğrenmenin en güzel örneklerinden birini sergiliyor
Artvin’de radyo programcılığı ve gazetecilik yapan 49 yaşındaki Sedat Varan, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’yle yaşam boyu öğrenmenin en güzel örneklerinden birini sergiliyor.
Merkezi Eskişehir’de bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2016 yılı Ağustos ayı itibariyle mezun olan Sedat Varan, şimdi de İkinci Üniversite kapsamında Emlak ve Emlak Yönetimi Ön lisans Programı’nı okuyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Varan, Anadolu Üniversitesi yetkililerine teşekkür ederek, “Üniversitenin verdiği eğitim kalitesinden çok memnun kaldım. Yaşam boyu öğrenmeyi kendime ilke edindim. Açık Öğretim İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden lisans mezunu olduktan sonra bu kez Emlak ve Emlak Yönetimi Ön lisans Programı’nı okumak istedim. İnternet ortamında hızlı bir şeklide başvurumu gerçekleştirdim. Ardından kaydımı tamamlamak üzere 3 Eylül Cumartesi günü sabah AÖF Ümraniye Bürosu’na gittim. Erken saatler olmasına rağmen büronun önünde onlarca insan sıraya girmişti. Büronun iş planı kusursuz gibiydi. Dışarıda iki görevli sıraya giren öğrencilerin ve öğrenci adaylarının belgelerini kontrol ediyordu. Gördükleri eksiklikleri öğrencilere söylüyorlar, böylece öğrencilerin boşuna kuyrukta beklemelerinin önüne geçmiş oluyorlardı. Bu görevliler öğrencileri içeriye sıra numarasına göre alarak büroda işlerin sessiz ve hızlı bir biçimde yürümesini sağladılar. Bu memnuniyet duygularımla; uzaktan eğitimi planlayan, alt yapısını hazırlayan başta Anadolu Üniversitesi yöneticileri olmak üzere İstanbul Ümraniye Açık öğretim Bürosu’nun yöneticisi ve özverili çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
“Hiçbir şey için geç değil”
Gazetecilik ve radyoculuğun yanı sıra okumayı bir şeyler öğrenmeyi çok sevdiğini ifade eden Varan, “Orta yaşlılarında okuma azmi bilincini oluşturmak amacı ile Eskişehir Anadolu Üniversitesini açık öğretimle ikinci diplomama kavuşmanın heyecanını yaşamak için,CD’lerden yaralanarak Arapça, Rusça ve İngilizce dili öğrendim. Okumanın yaşı yokmuş, bu yaşta ikinci üniversiteye gidiyorum. Çünkü okumayı çok seviyorum. Araştırma yapmak, yeni şeyler öğrenmek benim hobim. Benim yaşımdakiler başarabileceklerine inandıkları konularda ellerinden geleni yapmalı. Bu onları hem genç tutar hem de hayatlarına keyif katar. İşe yarama duygusu bambaşka bir şey. Hayatlarının her anını öğrenerek geçirsinler. Her anlamda yenilikler eklesinler hayatlarına. Hayata sıkı sıkıya bağlansınlar. Unutmasınlar ki hayatta hiçbir şey için geç değil” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.