Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finali

Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK iş birliğinde ortaöğretim öğrencilerini temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek amacıyla “Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” düzenledi.Ortaöğretim...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK iş birliğinde ortaöğretim öğrencilerini temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek amacıyla “Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” düzenledi.
Ortaöğretim öğrencilerini temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve böylece farklı bilimsel bakış açıları kazanmalarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, Türk dili ve edebiyatı, coğrafya, değerler eğitimi, psikoloji, sosyoloji, tarih ve teknolojik tasarım olmak üzere 12 alanda gerçekleştirildi. Bu yıl 47’ncisi yapılan yarışmaya 5-18 Ocak 2016 tarihleri arasında 20 bin 982 öğrenci tarafından 13 bin 33 proje başvurusu yapıldı. Adana, Ankara, Erzurum, Eskişehir, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölgeden bin 200 proje 22-25 Mart 2016 tarihleri arasında sergilendi. Başarılı bulunan 221 proje, Türkiye finali için ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sergilendi. Yarışma, 6 Mayıs 2016 tarihinde yapılan ödül töreni ile tamamlandı. TÜBİTAK tarafından düzenlenen törenle dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.