Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ara Tatil Başlıyor

2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ilk ara tatili bugün başlıyor. Bu yıl Türkiye genelinde 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında ilk kez gerçekleştirilecek olan ara tatil uygulaması anaokulu, ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okulları kapsıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2019 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2019 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ara Tatil Başlıyor

Öğrenciler ilk kez deneyimleyecekleri ara tatille eğitime ara vermeden doğa gezilerinden kültürel etkinliklere, spordan sanata pek çok aktiviteye katılabilecekler. 81 ilde olduğu gibi Bursa'da da hazırlanan çeşitli faaliyetler öğrencileri adeta cezbedecek.

Çocuklar, aileleriyle birlikte katılacakları etkinliklerde Bursa'nın görülmesi gereken kültürel değerlerine yapacakları kısa turlarla yaşadıkları kenti tanıyacak ve şehrin kültürünü öğrenecekler. Müze, kütüphane gibi yerlere yapacakları gezilerle kentin tarihsel geçmişiyle bağ kurabilecek olan öğrenciler, hayvan barınakları, aqua parklar ve botanik bahçeleri gibi yerlere gerçekleştirecekleri ziyaretlerle de canlı türlerini yerinde inceleme fırsatı elde edecekler. Bursa'ya tarihsel anlamda farklı bir boyut kazandıran Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ile tarihe yolculuk yapacak öğrenciler, bilimsel araştırma merkezleri, bilim fuarlarıyla teknolojik gelişmeleri yakından takip edecekler. Yaşlı bakım merkezlerine yapılacak ziyaretlerle toplumsal değerleri ve büyüklere ziyaretin önemini kavrayacaklar.

Ara tatilin bu yıl ilk kez uygulanacağını ifade eden ve öğrencilerin velileriyle birlikte eğlenceli bir hafta geçireceklerine inandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger "Sayın Bakanımızın ifadesiyle ara tatil eğitime verilmiş bir ara değil. Çocuklarımız hafta boyunca sporla, sanatla, doğayla, kültürle buluşacak.  Çocuklarımızı hayatın merkezine, yaşamdan beslenmeye ve öğrenmeye gönderiyoruz. Birbirinden güzel etkinliklerin yer aldığı programla çocuklarımız bu kısa molayı hem dinlenerek hem de kendilerini geliştirerek değerlendirebilecekler. Tüm illerimiz gibi Bursa'da da öğrencilerimizin keyif alacağını düşündüğümüz güzel bir faaliyet listesi hazırladık. Tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla yaptığımız işbirlikleriyle faaliyetlerin aksamadan gerçekleştirilebilmesini amaçladık. Velilerimiz ve öğrencilerimiz ara tatil faaliyetlerine aratatil.meb.gov.tr adresinden ulaşabilecek." dedi.

Gezi, doğa ve çevre, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, araştırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaşam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaşma, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere birçok etkinliğin yer aldığı Bursa'daki ara tatil faaliyetlerine aratatil.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilecek. Eğitim ve öğretim 25 Kasım 2019 günü kaldığı yerden devam edecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.