Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AÖF kitapları sınavlarda başarıyı artırıyor

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) yapılan ve Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, açıköğretim kitaplarını alan öğrencilerin almayan öğrencilere göre sınavlarda...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) yapılan ve Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, açıköğretim kitaplarını alan öğrencilerin almayan öğrencilere göre sınavlarda daha başarılı olduğu ortaya çıktı.
Açıköğretim Fakültesi’nde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Murat Akyıldız, Yrd. Doç. Dr. M. Recep Okur, Yrd. Doç. Dr. Gökhan Kuş ve Öğr. Gör. Dr. İlker Usta’nın yaptığı araştırma, bir dersten koşulsuz geçen (CC ve üzeri harf notuyla) öğrencilerin açıköğretim ders kitaplarını alma oranı, aynı dersten koşullu geçen (CD ve altı harf notuyla) öğrencilerin kitap alma oranından daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar herhangi bir harf notunu almış olan öğrenciler arasında kitap almış olanların başarı puanı ortalamasının kitap almamış olanlardan daha yüksek olduğunu ve genel başarı notu ortalaması bakımından incelendiğinde kitap alan öğrencilerin kitap almamış öğrencilerden daha yüksek ortalamaya sahip olduğunu belirttiler.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney, “Açıköğretim Sisteminde öğrencilerimize sunduğumuz öğrenme malzemelerinin kalitesini bilimsel olarak ölçmek hem toplumu bilgilendirmesi hem de başarımızı ölçmesi sebebiyle bizim için oldukça önemli. Bu çalışmada da görüyoruz ki açıköğretim kitapları öğrencilerin ders başarısını doğrudan etkiliyor, açıköğretim kitapları öğrencilerin sınav başarılarını artıyor” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Yücel Güney, Açıköğretim Sisteminde öğrencilere sunulan diğer öğrenme malzemelerinin de başarıyı etkileme durumlarını ölçen araştırmaların devam ettiğini, ilerleyen günlerde o araştırmaların sonuçlarının da kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.