Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalyalı Rehber Öğretmenler Burak Kılanç İle Buluştu

LYS’ye az bir süre kala rehber öğretmenler, öğrencilerinin sorularına cevap aramak üzere çeşitli ve güvenilir kaynaklar aramak için kolları sıvadılar. Bu bağlamda, Antalya RAM ilgilileri de rehber öğretmenlerini “Doğru Tercih ve YÖK...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
LYS’ye az bir süre kala rehber öğretmenler, öğrencilerinin sorularına cevap aramak üzere çeşitli ve güvenilir kaynaklar aramak için kolları sıvadılar. Bu bağlamda, Antalya RAM ilgilileri de rehber öğretmenlerini “Doğru Tercih ve YÖK Atlası Kullanımı” semineri için Burak Kılanç ile bir araya getirdi.
Antalya İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ramazan Sarıgöl, geçtiğimiz yıl da Burak Kılanç ile rehber öğretmenlerin bir araya geldiğini söylerken, güncel bilgilerin takibi açısından en güvenilir kaynakların Üniversite Tercih Merkezi (UTM) ve YÖK Atlas olduğundan bahsetti. LYS’ye çok az bir süre kala rehber öğretmenlere, çok dikkat etmeleri gereken bir sürecin başladığını anlattı. Sarıgöl, ”Burak Hoca geçen yılda bu yılda hiç üşenmeden geldi ve bizlerle birlikte bilgileri paylaştı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bu tarz bilgi içeren seminerlerin rehber öğretmenlerimiz üzerinde önemli etkisi vardır” dedi.
“DOĞRU TERCİH YAPMAK İÇİN DOĞRU KAYNAĞI BULMAK ÖNEMLİ”
Rehber Buluşmaları Seminerinde Burak Kılanç, öncelikli olarak YÖK Atlas’ı rehber öğretmenlerin nasıl verimli kullanacağı hakkında bilgiler paylaştı. Özellikle, Antalya ilinin yükseköğretime yerleşen öğrencileri hakkında sayısal bilgileri de paylaşan Kılanç, “YÖK Atlas, rehber öğretmenlerimiz için bulunmaz bir nimet diyebilirim. Mesleklerinde elde edebilecekleri altın değerindeki bilgilere buradan ulaşabilirler. Şu ana kadar tüm üniversitelerin sayısal bilgilerine ulaşılamıyordu, artık herkese açık bu bilgiler. Rehber öğretmenlerimiz bu siteden kesinlikle faydalanmalılar” şeklinde konuştu.
Nişantaşı Üniversitesi AR-GE ve Fayda Merkezi olarak oluşturulan UTM’nin büyük ölçüde tercih robotu ve diğer önemli bilgiler açısından rehber öğretmenlerin önemli bir ihtiyacını karşıladıklarını belirten KILANÇ, “Doğru tercih yapmak için doğru kaynak bulmak çok önemli. Bilgilerimizi rehber öğretmenlerimizle paylaşmaktan memnunuz. Amacımız faydalı olmak ve öğrencilere doğru tercih yaptırmak” dedi.
“UTM VE YÖK ATLAS GÜVENİLİR KAYNAK”
Akdeniz Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Kemal Çay da, UTM’yi geçen yıl hayata geçtiğinden beri kullandıklarını ve çok fayda sağladıklarından bahsetti. Çay, rehber öğretmenlerin kullanabilecekleri çok güvenilir kaynak olmadığını belirtirken, ”Tercih robotları her yıl tercih dönemlerinde ortaya çıkarlar, ancak ne kadar güvenilir olduğunu denemeden bilemiyorduk. Oysa ki, UTM ile yaptığımız geçen yılki tecrübeye dayanarak güvenilir olduğunu test ettik. Tüm rehber öğretmenlere tavsiye ederim” dedi.
Ayrıca, YÖK’ten büyük bir sürpriz çalışma olarak YÖK Atlas’ın önemli bir veri kaynağı sunduğunu ifade eden Kemal Çay, “Üniversiteler hakkında bilgi edinmek açısından harika bir sistem. Öğrencilere doğru bilgi paylaşımı verebilmek adına çok sevindirici bir çalışma” açıklamalarında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.