Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nden "İhmal Ve İstismara Yönelik Yaşam Becerisi Kazandırma" Kitabı

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "İhmal ve İstismara Yönelik Yaşam Becerisi Kazandırma" isimli bir kitap hazırladı. Hazırlanan kitap 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderildi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tevke, Antalya’da...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "İhmal ve İstismara Yönelik Yaşam Becerisi Kazandırma" isimli bir kitap hazırladı. Hazırlanan kitap 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderildi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tevke, Antalya’da bulunan okullarda çocuk istismarı konusunda şikayet sayısının düştüğünü ifade etti. Tevke, ortaya çıkan istismar olaylarının çoğunun eskiye dönük olduğunu, okullarda düzenledikleri eğitimle çocuklara bu tür olaylar karşısında sesiz kalmamalarını öğretmeye çalıştıklarını kaydetti.
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tevke, Antalya Öğretmenevi’nde gazetecilerle tanışma toplantısında kahvaltıda bir araya geldi. Hasan Tevke, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazırladıkları “İhmal ve İstismara Yönelik Yaşam Becerileri Kazandırma” isimli kitabı 80 ilin müdürlüklerine gönderdiklerini dile getirdi. Tevke, Antalya’daki okullarda cinsel istismar olaylarında azalma yaşandığını söyledi.
Öğretmen evinde basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Milli Eğitim Vekil Müdürü Hasan Tevke, TEOG sınavları konusunda ülke olarak profesyonelleştiklerini ifade etti. Tevke, “Sıfır hatayla TEOG’ları tamamladık. Antalya’da TEOG sınavlarına bir öğrencimiz hastanede 8 öğrencimiz evlerinde sınava girdi. Bu öğrencilerimize hastanede ve evinde sınav hizmeti verdik. Şunu kesinlikle diyemeyiz sonradan telafi sınavına girsinler, şöyle olsun diyemeyiz. Bizim için Antalya’daki bütün öğrenciler son derece önemlidir. Biz bütün öğrencilerin, birebir eğitimi sağlığı ve geleceğe hazırlanmasından mesulüz. Üzerimize ne düşerse de yapmaya hazırız ve yapacağız. Geçen yıl TEOG’a giren öğrenci sayımız 33 binin üzerindeyken bu yıl 31 bin 170’lerde kaldı. Sayıları çıkardığım zaman 32 bin 500 civarında bir seviyede gidiyor öğrenci sayılarımız. Baktığımız zaman dışarıdan göç yoğunluğu gelebilir ama şuna kadarki yükselme durumu stabilleşmede olduğunu görüyoruz. Nüfustaki düşüş öğrenci artışımızda çok yüksek değil. Öğrenci sayılarına baktığımız zaman belli bir seviyede gittiğini görüyoruz” dedi.
“İSTİSMAR KONUSUNDA AİLELERİ BİLİNÇLENDİRDİK”
İstismar konusunda gazetelerde çıkan konulara üzüldüğünü dile getiren Hasan Tevke, konuyla ilgili bütün okullarda ailelere bilinçlendirme çalışması yaptıklarını söyledi. Tevke, “Emniyet ve okul yöneticileri dediler ki, konu ile ilgili zaman zaman bir yükselmeden sonra düşüş yaşanır. Olayların tarihine baktığımız zaman, Manavgat’taki olay 1 yıl önce yaşanmış. Diğer olaylar da 7, 8, 1,5 yıl önceki olaylar. Hamdolsun yeni olay gelmiyor. Bu olmaz diye bir şey değil, olabilir de. Ama yeni yaşanan olaylarda ciddi bir düşüş var. Eski olayların da ifşa edilmesinin de bunda rolü var. Biz eğitimlerde çocuklarımıza kendilerine güvenmeleri gerektiğini, böyle bir şey olmuşsa anlatmalarını, o şahsın ifşa edilerek cezasının çekmesi gerektiğini, yaptığının yanına kar kalmamasını öğrettik. Geçmişteki olaylara baktığımız zaman bu konuda başarılı olduğumuzu ve şikayetlerin geldiğini gördük. Bu ne demek. Artık toplumumuz bu konuda bilinçlendi demek. Bu bizim il olarak yaptığımız çalışma, geçmiş olayların ortaya çıkarılması, yeni olayların da durması demek. Bu ciddi bir başarıdır” diye konuştu.
“İSTİSMAR KONUSUNDA ANTALYA’DAKİ OKULLARDA DÜŞÜŞ VAR”
Çocuk istismarı ile ilgili şikayet sayısının Antalya’da düştüğünü ifade eden İl Milli Eğitim Vekil Müdürü Hasan Tevke, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bunu rakamla vermek doğru olmaz. Demek yaptığımız çalışma, gerekli bir çalışma imiş. Bu istismar sadece cinsel taciz değil, çocukların çalıştırılmasından tutun, sokakta oynamasını engelleyen faktörler, çocuğun sosyal hakları gibi çok geniş bir açılım. İnşallah bu projede daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. Tevke, konunun sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin sorunu olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Hangi olay olursa olsun, insan olarak çok sıkıntı çektiğim, buram buram terlediğim konular bunlar. Öyle bir haber okuduğumda insanlığımdan utandığım ve üzüldüğüm hadiseler. Gazetecinin bile haberi yazarken bilgisayarın başında yüreğinizin nasıl burkulduğunu hissediyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.