Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya Kültür Sanat’ta çocuklar için atölye

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından kente kazandırılan Antalya Kültür Sanat’ta çocuklara yönelik sanat atölyeleri yeni dönem çalışmaları ile devam ediyor. 4 yaşından 12 yaşına kadar çocuklar, “Kat Kat Tuval” ve “Kocaman...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Kültür Sanat’ta çocuklar için atölye

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından kente kazandırılan Antalya Kültür Sanat’ta çocuklara yönelik sanat atölyeleri yeni dönem çalışmaları ile devam ediyor. 4 yaşından 12 yaşına kadar çocuklar, “Kat Kat Tuval” ve “Kocaman Bulmacam” adı verilen sanat eğitimlerinde Türk resmine damga vurmuş Fikret Mualla, Abidin Dino, Avni Arbaş gibi ressamların orijinal eserlerini tanıyıp kendi eserlerini yapıyor.

Antalya Kültür Sanat’ta 4-12 yaş arası çocuklara, “Kat Kat Tuval” ve “Kocaman Bulmacam” adı verilen sanat eğitimleri verildi. Çocuklar, “Kat Kat Tuval” adlı atölyede “Elinde Işık Parçaları” sergisinden Fikret Mualla’nın Paris sokaklarını konu alan eserlerini inceledikten sonra, iki aşamalı atölye çalışmasında ilk olarak tuval üzerine yağlı pastel boya kullanarak kendi motiflerini tasarlıyor. Ardından tuval tasarımları üzerine mürekkep damlatarak renkli ve soyut şekiller yaratıyor. Atölye sonunda tuvaller bir araya getirilerek üçgen kule oluşturuluyor.

“Kocaman Bulmacam” adlı atölyede ise Çocuklar “Elinde Işık Parçaları” sergisinden Nejad Devrim ve Albert Bitran eserlerini inceledikten sonra atölyede bağlantı kuruyor, büyük boy asetat üzerinde bant ve akrilik boya kullanarak geometrik şeffaf resimler yaratıp soyut tasarımlarını yapıyorlar.

Antalya Kültür Sanat’ın yeni sergisi “Elinde Işık Parçaları - Türk Resminin Paris Macerası” sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Haldun Dostoğlu küratörlüğünde ve Pera Müzesi koordinatörlüğünde sekiz ayrı özel koleksiyondan derlenerek hazırlanan sergide; Türk resim tarihinin ünlü isimleri; Fikret Mualla, Abidin Dino, Avni Arbaş, Nejad Melih Devrim, Mübin Orhon, Selim Turan, Albert Bitran, Hakkı Anlı’nın toplam 54 eseri yer alıyor. Eserlerin pek çoğu Antalya’da ilk defa sergileniyor. 4 Mart 2018 tarihine kadar ziyarete açık olacak sergi pazartesi günleri hariç haftanın her günü 11.00-19.00, Perşembe günleri ise 11.00-21.00 saatleri arasında gezilebilir.

ATSO Başkanı ve ATSO Antalya Kültür Sanat Vakfı Başkanı Davut Çetin, Antalya Kültür Sanat’ta 14 Ekim’de açılışı yapılan “Elinde Işık Parçaları - Türk Resminin Paris Macerası” adlı serginin Türk resmine damga vurmuş 8 önemli ressamın eserlerini bir araya getirdiğini belirterek, “Sergilerimizle birlikte çocuklar için birbirinden renkli ve eğlenceli atölyeler düzenliyoruz. Tüm çocuklarımızı eğitimlerimize bekliyoruz” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.