Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’da Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi Sempozyumu Yapılacak

UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevî Yılı kapsamında Ahmet Yesevi Üniversitesi, 28-30 Nisan 2016 tarihleri arasında Ankara’da “Uluslararası Hoca Ahmet Yesevî Sempozyumu”nu düzenleyecek.Türkiye ve yurt dışından 8 ülkeden 70 akademisyenin katılacağı...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevî Yılı kapsamında Ahmet Yesevi Üniversitesi, 28-30 Nisan 2016 tarihleri arasında Ankara’da “Uluslararası Hoca Ahmet Yesevî Sempozyumu”nu düzenleyecek.
Türkiye ve yurt dışından 8 ülkeden 70 akademisyenin katılacağı sempozyum ile ilgili Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, yaptığı açıklamada, ‘’Küresel sürecin önemli kavramlarından başka günümüz dinî problemlerine de çözümler üreten önemli bir şahsiyet olarak Ahmet Yesevî’nin yetiştiği ortam, şahsiyeti, fikirleri, kısaca din, insan, toplum ve dünya görüşü, bu görüşlerin etki alanları ve eserleri, özellikle son dönemlere kadar hak ettiği ölçüde araştırma ve inceleme konusu edilmemiştir. Bu ihtiyacın giderilmesine katkı sağlamak amacıyla Uluslararası Hoca Ahmed Yesevî Sempozyumu’nun düzenlenmesi bir vefa borcudur düşüncesiyle bu sempozyumun düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Ahmed Yesevî’nin ortaya koyduğu fikirlerle tanınması ve tanıtılması söz konusu süreçte kültürel ve fikrî mirasımızı koruyabilmemiz için olduğu kadar, evrensel düşünerek yerel davranabilmemiz yahut da yerli olandan kalkarak evrensel olana ulaşabilmek için de son derece önemlidir’’ dedi.
Uluslararası Hoca Ahmed Yesevî Sempozyumunun onur kurulunda YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Kalın,Uluslararası Türk Akademisi BaşkanıProf. Dr. Darhan Kıdırali, TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya ÖRS, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, Ahmet Yesevî Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Prof. Dr. Şeref Ateş /Yunus Emre Enstitüsü Başkan Vekili, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Hüseyin Karakum ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen bulunuyor.
Hoca Ahmed Yesevi Beste yarışmasının ödül töreninin ve dereceye giren bestelerin icrasının gerçekleştirileceği sempozyumda ayrıca ‘’Hoca Ahmed Yesevi’den renkler’’ isimli resim sergisinin de açılışı yapılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.