Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü’nden Çocuk Çalıştayı

Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü Ve Ankara Kalkınma Ajansı, Çocuklarin Gelişimini Desteklemek Ve Temel İhtiyaçlarina Ulaşmasına Katkı Sağlamak Amacıyla Çocuklarin Mağduriyetlerinin Ele Alınarak Tartışmaya Sunulduğu “mamak Çocuk Yoksulluğu Haritalandırılması Proje Çaliştayi” Düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü’nden Çocuk Çalıştayı
Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü ve Ankara Kalkınma Ajansı, çocukların gelişimini desteklemek ve temel ihtiyaçlarına ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla çocukların mağduriyetlerinin ele alınarak tartışmaya sunulduğu “Mamak Çocuk Yoksulluğu Haritalandırılması Proje Çalıştayı” düzenledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan çalıştay kapsamında projenin çıkış amacı, hedefleri, sürdürülebilirliği, yapılan çalışmalar ve atılacak adımlara yönelik bilgi veren Proje Koordinatörü Prof. Dr. Neriman Aral, çocuklara karşı sorumluluğun geleceğe karşı sorumluluk olduğunu kaydetti. Sorunun temelinde geri kalmışlık, işsizlik, göç, eğitimsizlik gibi sosyo-ekonomik nedenlerin yattığını belirten Aral, “Çocuk yoksulluğu, çocuğun geleceğinin şekillenmesinde eğitim ve yaşam standartlarının oluşmasında çok önemli bir engeldir. Yoksulluk içinde büyümek, çocuk gelişiminde olumsuz sonuçlara neden olmaktadır. Yoksulluk yüzünden kötü beslenme ve hastalık durumları ortaya çıkarken, eğitimleri de yarıda kalabilmektedir. Yoksulluğu yalnızca maddi açıdan ele almamalıyız. Maddi sıkıntıların yanı sıra sosyal, kültürel ve duygusal anlamda da yoksulluk çekebilmektedirler. Bu olumsuzlukları önleyebilmenin en iyi yolu gerek çocukların, gerekse ebeveynlerinin eğitim ve sosyal becerilerini geliştirmek, çocuk hakları konusunda herkesi bilgilendirmektir. Ülkemizin en büyük enerjisi olan çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe güçlü bir şekilde taşıyabilirsek ülkemizin önü aydınlık olur” dedi.
408 HANE ZİYARET EDİLDİ
Ankara Sürmeli Otel’de Ankara Üniversitesi, Mamak Belediyesi, Mamak Kaymakamlığı, Hacettepe Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Mamak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Mamak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türk Kızılayı, İl Göç İdaresi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Derneği, Gelişimsel Pediatri Derneği, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden katılımcıların gruplara ayrıldığı çalıştaya Proje Koordinatörü Prof. Dr. Neriman Aral, Prof. Dr. Figen Gürsoy, Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü’nden Uzman Ece Özdoğan Özbal, Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü’nden Uzman Sebahat Aydos, akademisyenler, Mamak Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Bozdağ, Mamak Dayanışma Merkezi Koordinatörü Ekrem Doğan, Mamak’ta çeşitli okullarda görev yapan okul müdürleri ve öğretmenler, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, muhtarlar ve çocuk gelişimciler katıldı. Proje kapsamında Mamak’ta bulunan 408 haneye gidilerek, ebeveynlerle yüz yüze görüşmeler yapılıp, anne ve çocuklarla yoksulluk konusundaki görüşlerini elde etmek amacıyla yapılan derinlemesine görüşme sonuçları paylaşıldı.
Katılımcıların gruplar halinde yuvarlak masa modeline göre toplandığı programda belirtilen ana konular hakkında çalışma, görüş ve öneriler moderatörler eşliğinde müzakere edildi. Çocuk yoksulluğunun güçlü ve zayıf yönleri, çocuk hakları, mağduriyetlerin oluşturduğu tehditler tartışıldı. Kısa ve uzun vadede gerçekleştirilecek çözüm önerileri belirlendi. Çalıştay sonrasında müzakerelerden elde edilen bilgi ve belgeler moderatörlerce toplanarak, sorumlu akademik kurul tarafından rapor haline dönüştürüldü. Mamak’ta bulunan dezavantajlı bölgelerdeki çocukların hem ruhsal hem de fiziksel gelişimlerinin desteklenmesi ve mağduriyetlerinin giderilerek çözüm yolları üretmek amacıyla eylem planı oluşturuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.