Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Üniversitesi’nin Nostaljik Treni “Tren Kafe” olarak hizmet verecek

Anadolu Üniversitesi öğrencileri, yeni öğretim yılında 7/24 kullanabilecekleri “tren kafe”ye kavuşuyor.Açıköğretim Fakültesi önündeki yerinde 30 yıllık geçmişiyle üniversitenin sembolü hâline gelen “nostaljik tren” artık yeni...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Üniversitesi’nin Nostaljik Treni “Tren Kafe” olarak hizmet verecek
Anadolu Üniversitesi öğrencileri, yeni öğretim yılında 7/24 kullanabilecekleri “tren kafe”ye kavuşuyor.
Açıköğretim Fakültesi önündeki yerinde 30 yıllık geçmişiyle üniversitenin sembolü hâline gelen “nostaljik tren” artık yeni yeri olan kütüphane binasının arkasında, aslına uygun şekilde restorasyonu gerçekleştirilerek “tren kafe” olarak hizmet verecek. Bu sayede, kütüphanenin 7/24 hizmetinden yararlanan öğrencilerin kantin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir hâle getirilmiş olacak. Proje kapsamında ilk olarak, üç bölümden oluşan trenin lokomotif ve vagon kısımlarında gerekli bakım ve onarım işlemleri gerçekleştirilecek. Bu işlemler sonrasında yük vagonu, kafenin servis istasyonu olarak kullanılabilecek şekilde düzenlenecek. Öğrenciler için yeni öğretim yılı müjdesi olan projenin, bahar aylarına yetiştirilmesi planlanıyor.
Açıköğretim Fakültesi’nin çevre düzenlemesi bitmek üzere
Trenin, Açıköğretim Fakültesi önünden taşınmasının ardından önceki yerini de içeren alan ise kampüsün peyzaj çalışmaları kapsamında çiçeklendirilip yeniden düzenleniyor. Bu kapsamda, Açıköğretim Fakültesinin yer aldığı noktanın kavşak noktası olması sebebiyle yayalar için risk teşkil eden fakülte girişi de düzenlemesi yapılan çalışmalardan biri. Özellikle engelli bireyler için fakülteye girişlerde sorun yaratan giriş yolundaki havuzların ve merdivenlerin kaldırılması, kampüste yürütülen önemli çalışmaları arasında yer alıyor. Havuzlar bundan sonra Açıköğretim Fakültesi bahçesinde farklı noktalarda yer alacak ve çevresinde düzenlenecek oturma yerleri sayesinde ise herkesin kullanımına açık olacak.
Yakın bir sürede tamamlanması planlanan peyzaj çalışmalarıyla birlikte kampüste son olarak 50’si ağaç olmak üzere 92 adet ağaççık ve çalı, 10 bin adet ise mevsimlik çiçek dikildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.