Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Üniversitesi’nde ‘işaret dili eğitimi’

Anadolu Üniversitesi Yaşamboyu Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Tepebaşı Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu iş birliğinde düzenlenen “İşaret Dili Eğitimi”, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi...

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Üniversitesi’nde ‘işaret dili eğitimi’
Anadolu Üniversitesi Yaşamboyu Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Tepebaşı Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu iş birliğinde düzenlenen “İşaret Dili Eğitimi”, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yaşamboyu Öğrenim ve Araştırma Merkezi’nde başladı.
Eskişehir halkını Anadolu Üniversitesiyle buluşturan ve özel eğitim öğretmeni Ersin Sırma tarafından verilecek 120 saatlik İşaret Dili Eğitimi hafta içi salı, çarşamba ve perşembe günlerinde gerçekleştirilecek. 2016-2017 Bahar Döneminde de açılması planlanan eğitime katılmak isteyen adaylar, Tepebaşı Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okuluna veya Anadolu Üniversitesi Yaşamboyu Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezine nüfus cüzdanı ve öğrenim durum belgelerinin fotokopisi ile müracaat edebilecekler. Katılımcılara kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitim sertifikaları verilecek.
İşaret dili eğitimi hakkında bilgiler veren Anadolu Üniversitesi Yaşamboyu Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Günsoy, işaret dili eğitiminin vatandaşlar için çok önemli bir eğitim olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Günsoy ayrıca, “Katılımcılar bu sertifikayı aldıktan sonra çok büyük bir avantaj elde edecekler ve sertifika sayesinde işe girebilmeleri kolaylaşacak. Bu eğitimler bizim için büyük bir önem taşıyor ve biz bunu Anadolu Üniversitesinin halka açılma faaliyeti olarak görüyoruz ”dedi. Yeni dönemde de halka açık eğitimlerin devam edeceğini söyleyen Prof. Dr. Bülent Günsoy; Liderlik, Hasta Kabulü, İngilizce ve Almanca eğitimlerinin de açılacağını belirtti.
Eğitim sırasında 2016 Bahar Dönemi’nde açılan “İşaret Dili Eğitimi”ni tamamlayan katılımcılara da sertifikaları verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.