Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Üniversitesi nitelikli fotoğrafçılar yetiştiriyor

Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü tarafından organize edilen ‘Temel Fotoğrafçılık Eğitimi’ öğrencilere farklı bir bakış açısı sunuyor. Gençler, hem fotoğrafın tarihini, hem de fotoğraf çekim tekniklerini öğrenerek,...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Üniversitesi nitelikli fotoğrafçılar yetiştiriyor
Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü tarafından organize edilen ‘Temel Fotoğrafçılık Eğitimi’ öğrencilere farklı bir bakış açısı sunuyor. Gençler, hem fotoğrafın tarihini, hem de fotoğraf çekim tekniklerini öğrenerek, daha donanımlı olabilecek.
Yunus Emre Kampüsü Kongre Merkezi Kırmızı Salonda gerçekleşen Temel Fotoğrafçılık Eğitiminde, fotoğrafın ilk oluşumundan günümüze kadar süre gelen tarihçesinden bahsedildi. Gençlere fotoğrafı sevdirme amacıyla düzenlenen programda, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi misafir Öğretim Görevlisi Mustafa Anıl Aksoy’un anlatımıyla öğrencilere, analog ve dijital fotoğraf makineleri de tanıtıldı. Slaytlar eşliğinde, soru-cevap şeklinde ilerleyen eğitimde ayrıca fotoğraf çekim konusunda birçok detaylardan da bahsedildi. 3 hafta boyunca ve toplam 6 saat yapılacak olan Temel Fotoğrafçılık Eğitimi sonunda fotoğraf meraklıları, vizörden dünyaya adeta farklı bir gözle bakma fırsatı bulacak.
“Fotoğrafı sevdirebilmek adına bunu yapıyoruz”
Düzenlenen eğitim hakkında konuşan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi misafir Öğretim Görevlisi Mustafa Anıl Aksoy, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden mezun olduğunu ve kendisinin de eski bir Fotoğrafçılık Kulübü üyesi olduğundan bahsederek, “Fotoğrafçılık Kulübünden öğrenci arkadaşlar, Temel Fotoğrafçılık Eğitimi için bize ulaştılar. Üniversiteye yeni başlayan, fotoğrafa merakı olan öğrenciler için özellikle hızlandırılmış program gibi Temel Fotoğrafçılık Eğitimi düzenliyoruz. Onlara biraz olsun yardım edebilmek ve fotoğrafı sevdirebilmek adına bunu yapıyoruz. Benimle beraber 2 hocamız daha bu eğitimlerde ders verecek. İlk dersi bana vermek nasip oldu. Bu etkinlik 3 hafta sürecek. Eğitimler, Perşembe ve Cuma günleri devam edecek, toplamda 6 saat ders olacak. Ayrıca eğitimlerden tüm Anadolu Üniversitesi öğrencileri faydalanabilir” ifadelerini kullandı.
“Arkadaşlarımız dünyaya farklı bir gözle bakabilecek”
Fotoğrafçılık Kulübü Başkanı Semih Mandacı ise, "Bu etkinlik artık bizim gelenekselleşmiş bir etkinliğimiz. Uzun süredir her sene düzenli olarak yapılıyordu. Kulübümüze gelen üyelerden de, yeni kayıt yapan üyelerden de bu eğitim konusunda istek vardı. Çünkü arkadaşlarımızın büyük bir kısmı fotoğrafçılığa yeni başlıyordu. Bu hobiyi burada edinmeye başlıyorlar. Böyle bir talep vardı, biz de bu talep doğrultusunda bir etkinlik yaptık. Düzenlediğimiz etkinlik sonunda arkadaşlarımız dünyaya farklı bir gözle bakabilecek. Fotoğraf merakı olan herkesi kulübümüze bekliyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.