Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenler Gününü kutladı

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarafından Düzenlenen “öğretmenler Günü” Kutlaması, 24 Kasım Perşembe Günü Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Yeni Salon’da Gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenler Gününü kutladı
Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Öğretmenler Günü” kutlaması, 24 Kasım Perşembe günü Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Yeni Salon’da gerçekleştirildi.
Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ve geleceğin öğretmen adayları tarafından hazırlanan programa; Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan ile Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdoğan Kaya’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programında konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan; toplumun sosyal, kültürel, ekonomik ve politik gelişmesinin temel dinamiğinin ve itici gücünün eğitim olduğunu belirtti. Yine eğitimin hem bireylerin yüksek bir yaşama düzeyi elde etmesi hem de toplumun gelişme ve ilerlemesinin sağlanması bakımından önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Prof. Dr. Özcan, öğretmenlik mesleğini yerine getirecek olan öğretmenlerin bilgi düzeylerinin güçlü, mesleki davranışlarının, kişisel özelliklerinin ve öğretmenliği algılayış biçimlerinin de üst düzeyde olması gerektiğini vurguladı.
Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdoğan Kaya ise öğretmenlik mesleğinin stratejik bir meslek olduğunu söyleyerek meslek olarak öğretmenliğin geçmişten günümüze süreçlerinden bahsetti. Eğitime ve öğretmenlere önem veren toplumların geliştiğini hatırlatan Doç. Dr. Kaya, önem vermeyen toplumların ise geri kalmaya mahkûm olduklarının altını çizdi.
Öğretim elemanları ve öğrencilerin şiir dinletisiyle devam eden programda, geleceğin öğretmen adaylarına çiçekler verildi. Kutlamada Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği “Benim Adım Öğretmen” ve “Bu Ne Dünya Kardeşim” şarkıları programa renk kattı.
Son olarak Ercan Kılıç’ın şefliğini üstlendiği ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinden oluşan orkestra, “Bülbülüm Altın Kafeste”, “Atabarı” ve “Vardar Ovası” türküleri ile katılımcılardan büyük beğeni topladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.