Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya’daki Kardeş Okuldan Dülger’e Ziyaret

Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi ve Almanya’daki kardeş okulu Albert Einstein Lisesi’nin yönetici, öğretmen ve öğrencileri Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’i makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2018 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2018 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’daki Kardeş Okuldan Dülger’e Ziyaret

Eğitim ve kültür alışverişi yapmak amacıyla yürütülen Kardeş Okul Projesi kapsamında Almanya’nın Ravensburg kentindeki kardeş okul Albert Einstein Lisesinden 12 öğrenci öğretmenleriyle birlikte Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi’nin misafiri olarak Bursa’ya ziyaret gerçekleştirdi. Albert Einstein Lisesi ile 24 yıldır sürdürülen Kardeş Okul Projesi kapsamında öğrenciler, kardeş okul öğrencilerini kendi evlerinde misafir ediyor.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dülger;” Yerelden başlayarak iller arası ve uluslararası boyuta taşınan kardeş okul anlayışı farklı kültür ve eğitim anlayışı içerisinde faaliyet göstererek bilgi, deneyim, kültür ve değer paylaşımını sağlaması açısından oldukça etkili olduğunu düşünüyorum. Değişik kültür ve eğitim anlayışı içerisinde faaliyet gösteren okulları bir araya getirerek; ortak bir tema üzerinde işbirliği ve diyaloğu arttırarak, öğrenciler arasında sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmeyi sağlaması açısından da oldukça önemli. Bursa’ya gelen yabancı misafirlerimize ilimizin kültürel zenginliklerini tanıtarak onları ülkemizde ağırlamak bizi mutlu ediyor.” Dedi.

Dülger, ziyarete gelen öğrenci ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.