Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksaray’da kaz ve ördek yetiştiriciliği kursu

Aksaray’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ticaret Borsası işbirliğinde kaz ve ördek yetiştiriciliği kursu düzenlendi.Kaz ve Ördek yetiştiriciliği kursu Aksaray Ticaret Borsasında başladı....

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray’da kaz ve ördek yetiştiriciliği kursu

Aksaray’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ticaret Borsası işbirliğinde kaz ve ördek yetiştiriciliği kursu düzenlendi.

Kaz ve Ördek yetiştiriciliği kursu Aksaray Ticaret Borsasında başladı. Ticaret Borsası konferans salonunda başlayan eğitime katılan Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, eğitimin çok faydalı ve yerinde olduğunu belirterek, “Aksarayımızın böyle bir eğitime ihtiyacı vardı. İnşallah bakanlığımızda kaz ve ördek yetiştiriciliğine ciddi destekler vererek Aksarayımızda ve bölgemizde iyi yerlere geleceğine inancım tamdır. Eğitimden sonra aldığınız belgeleri duvarlarda değil de sahada üretimde kullanmanızı temenni ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Aksaray Ticaret Borsası Konferans Salonunda başlayan kaz ve ördek yetiştiriciliği eğitiminin yaklaşık olarak 370 saat sürüyor. Eğitimde, katılımcılara kaz ve ördek yetiştiriciliği konusunda bilgiler veriliyor. Eğitim programının amacının Türkiye’de kaz ve ördek yetiştiriciliği konusunda yetiştiricilerin, üreticilerin ve müteşebbislerin eğitilerek bilgili bir yetiştirici topluluğunun sertifika sahibi olmasını sağlamak olduğu belirtildi. Türkiye’de Kaz’ın öncelikli olarak eti, ciğeri ve tüyü için yetiştirildiğini, kaz ve ördek yumurtasının ise mutfak sektöründe kullanılmadığını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanları, “Kaz ve ördek yumurtaları kuluçka amacıyla kullanılıyor. Kazlar dayanıklı, yetiştiriciliği kolay ve çok çabuk hasta olmayan hayvanlardır. Kazlar yaklaşık olarak 25 yıl yaşar ve 5 yıl damızlıkta tutulabilirler. Kazın en verimli olduğu dönem ilk iki yıldır” diyerek Aksaray’ın kaz varlığının 5 bin’in üzerinde olduğunu ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.