Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akpınar: "Logomuz olan çift başlı kartalımız, atalarımızın yadigarıdır"

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, logosu olan çift başlı kartalın ata yadigarı olduğunu söyledi. Akpınar, bu simgeyi bazı masonik kuruluşlara yamamaya çalışan kesimlerin...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, logosu olan çift başlı kartalın ata yadigarı olduğunu söyledi. Akpınar, bu simgeyi bazı masonik kuruluşlara yamamaya çalışan kesimlerin varlığını üzüntü ile izlediklerini vurguladı.
GAÜ’nün artık gelenekselleştirdiği ve her yıl ev sahipliğini yaptığı, ’Türk Dünyası’nın tanınan opera sanatçılarının katılımı ile gerçekleştirilen TÜRKSOY Opera Günleri etkinlikleri kapsamında Türksoy Halk Çalgıları Orkestrası’nın 5 Ekim Galası’na günler kala, Serhat Akpınar açıklamalarda bulundu.
5 Ekim Çarşamba Günü, ’GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde, akşam 19.30’da başlayacak galaya ve Türk Dünyası’nın diğer organizasyonlarına da, Girne Amerikan Üniversitesi adına ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluk ve onuru belirten Akpınar, Girne Amerikan Üniversitesi’nin, logosu olan "çift başlı kartal" ve kullanılan kurumsal diğer simgeleri, var olan bazı masonik kuruluşlara yamamaya çalışan kesimlerin varlığını, toplum, tarih ve bilim adına üzüntü ile izlediklerini vurguladı.
Kurucu Rektör Akpınar, "Türklerin ilk tanrısı; Çift Başlı Kartal, ’Hayat Ağacı’nın Ongun’u, günümüzdeki anlamı ile eski Türkler’in, Tengricilik inancında, içinde bir ruhu barındıran bir cisme verilen isimdir ve onların ’Koruyucusu’ydu. Göktürkler ‘in Bürküt’ü; Yani Türk, Altay ve Moğol mitolojilerinde ’Güneş’in sembolü olan yine ’Kartal Tanrı’dır. Böylece, Gök Tanrı’ları yine ’Çift Başlı Kartal’ ile simgelenmiştir. Bunlar, ’ atalarımızdan bize ulaşabilen sembollerdir. Bizim için tek kutsallığı; ’Ata Yadigarı’ olmasıdır. Tarihi hem bilerek, hem de bilmeden çarpıtanlara, ayaklar altına alabileceklere, benim kişisel olarak ve üniversitemizin aynı zamanda sarsılmaz görsel mesajıdır. Bu güruha, sadece toplum adına üzülmekten başka verebileceğimiz bir duyguyu da, GAÜ Ailesi olarak barındırmıyoruz. İlk günlerden beri de, gurur ile tüm dünyada kullanıyoruz, sonsuza kadar da kullanacağız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.