Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akpınar: "Girne’miz KKTC’nin en mükemmel donanım ve altyapısına sahip hastanesine kavuşuyor"

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Girne’nin KKTC’nin en mükemmel donanım ve altyapısına sahip hastanesine kavuştuğunu söyledi.Akpınar, GAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaat...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Girne’nin KKTC’nin en mükemmel donanım ve altyapısına sahip hastanesine kavuştuğunu söyledi.
Akpınar, GAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaat alanında yapmış olduğu incelemelerin ardından açıklamada bulundu. Hastane inşaatı süreci hakkında bilgi veren Akpınar, aynı zamanda, mahkeme süreçleri noktasında da arkalarında sadece halkın olduğunu ve bu durumun demokratik yollarla üstesinden geleceklerine inandıklarını belirtti.
"Yüzde 65 oranında tamamlanmış bulunmaktadır"
GAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulunduklarını belirten Akpınar, "Bugün halen inşaatı devam eden üniversite hastanemizin inceleme programında, gelişmeler konusunda bilgi aldık ve proje, yüzde 65 oranında tamamlanmış bulunmaktadır. Girne’miz, KKTC’nin en mükemmel donanım ve altyapısına sahip hastanesine kavuşuyor. Bizler için çok heyecan verici" dedi.
"Arkamızda Sadece Bize İnanan Halkımız Var"
GAÜ’nün korku ve endişe içerisinde yıpratılmaya çalışıldığını söyleyen Akpınar, hedef alanlar gibi sinsilik ve kumpas içerisinde olmadıklarını belirterek, GAÜ’nün büyük bir aile olduğunu ve arkasında sadece halkın olduğunu söyledi. Akpınar, "Atıyor olduğumuz adımları hep paylaşıyoruz. KKTC’nin; Adanın ilk üniversitesi GAÜ, yıl 1985... Bunu bile hazmedemeyip 1978’lere kuruluşunu götürmeye çalışanlar değiliz biz. Bugün algı operasyonları içerisine, GAÜ’yü de çekmeye çalışıyorlar ancak, bu kesinlikle mümkün değil. YÖDAK ve Milli Eğitim Bakanlığımız çaresizce bu duruma seyirci. Hükümetimiz ise kendi YİM kararlarını uygulamamakta direniyor" ifadelerini kullandı.
"AB mahkemelerine başvuru sürecini başlattık"
KKTC’den sonra Türkiye’de de davalara devam ettiklerini belirten Akpınar, AB mahkemelerine başvuru sürecini başlattıklarını vurguladı. Akpınar açıklamasının devamında, "Yasalarla ve hukuk çerçevesinde atıyor olduğumuz pozitif adımlar ve kazanımlara karşı her geçen gün sinsi manevralarına devam ediyorlar. Biz yoldayız ve kendi hedeflerimize odaklıyız. Süreci hep birlikte izleyenler olacağız. Halkımız üzerinden siyaset yapmıyoruz. GAÜ bugünlere kendi küresel ailesinin alın teri ve bu toprakları tırnakları ile kazarak gelmiştir. Üniversite hastanemizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.