Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdeniz’de Terör Ve Göç Masaya Yatırılacak

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü (YDE) tarafından düzenlenen ‘Güvenlik Akademisi’ başlıklı sertifika programında Göç ve Siyaset uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan ile güvenlik ve terör Uzmanı Ercan Çitlioğlu seminer verecek....

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü (YDE) tarafından düzenlenen ‘Güvenlik Akademisi’ başlıklı sertifika programında Göç ve Siyaset uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan ile güvenlik ve terör Uzmanı Ercan Çitlioğlu seminer verecek. Doç. Dr. Murat Erdoğan ve Ercan Çitlioğlu, İnsan Kaçakçılığı ve Göçler ile Terörizm konularını program katılımcıları ile birlikte değerlendirecek.
TERÖRÜN VE İNSAN KAÇAKÇILIĞININ BÖLGEYE VE KIBRIS’A ETKİLERİ DE İNCELENECEK
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü tarafından Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş ve Enstitü Danışmanı Ercan Çitlioğlu yürütücülüğünde gerçekleştirilen Güvenlik Akademisi sertifika programının 9 Nisan tarihli oturumlarına Göç ve Siyaset Uzmanı, Doç. Dr. Murat Erdoğan ve Terör Uzmanı Ercan Çitlioğlu katılacaklar. Programda, Doç. Dr. Murat Erdoğan “İnsan Kaçakçılığı ve Göçler” ve Ercan Çitlioğlu “Terörizm ve Terörizm ile Mücadele” başlıklı seminerleri verecekler. Seminer oturumları 9 Nisan’da Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4’te saat 10.00 ‘da başlayacak.
DOÇ. DR. UMUT KOLDAŞ: YASADIŞI İNSAN HAREKETLERİ VE TERÖR BÖLGENİN ASAL GÜVENLİK SORUNLARI HALİNE GELDİ
Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü’nün düzenlediği “Güvenlik Akademisi” sertifika programlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş, Güvenlik Akademisi kapsamında farklı güvenlik konularını farklı boyutları ile konularının uzmanı isimlerle değerlendirdiklerini kaydederek son yıllarda özellikle Akdeniz’in odağında bulunduğu kitle göçlerinin bölge ülkelerinin olduğu kadar uluslararası toplumun da en önemli sorunlarından biri olduğunu vurguladı. Bölgenin ve dünyanın güvenliğini tehdit eden bir başka önemli konunun da terör olduğunun altını çizen Doç. Dr. Koldaş, terörün geleneksel tanımını aşarak çok arayüzlü yeni bir kurguya sahip hale geldiğini bu farklı arayüzleri doğru okuyarak ve değerlendirerek her biri ile ilgili çok boyutlu çözümler üretmek gerektiğini vurguladı. Her iki güvenlik konusu ile ilgili de sistemli bilimsel çalışmalar yapılmasının önemine vurgu yapan Doç. Dr. Koldaş Güvenlik Akademisi bünyesinde gerçekletirielecek bu seminerlerin bu anlamda alana değerli katkılar sağlayacağına inandıklarını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.