Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde "Üniversiteli Gençler Yaz Okulu"

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı ile Rektörlüğü tarafından bu yaz ikincisi organize edilen "Üniversiteli Gençler Yaz Okulu" kapsamında Türk dünyasının pek çok farklı coğrafyasından genç eğitimciler, Kazakistan’ın...

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde "Üniversiteli Gençler Yaz Okulu"
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı ile Rektörlüğü tarafından bu yaz ikincisi organize edilen "Üniversiteli Gençler Yaz Okulu" kapsamında Türk dünyasının pek çok farklı coğrafyasından genç eğitimciler, Kazakistan’ın Türkistan şehrinde bulunan Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde buluştu.
Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde 21 Haziran-21 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Üniversiteli Gençler Yaz Okulu" adlı organizasyonla Türk dünyasından gelen genç eğitimciler, Türkiye Türkçesi, Kazak Türkçesi, Özbek Türkçesi, Rusça, Türkoloji, tarih, kültür, edebiyat, coğrafya ve Türk dünyasının büyük şahsiyetleri hakkında eğitim ve öğretim görecek, tarihi ve kültürel mekânlara geziler yapacak. "Üniversiteli Gençler Yaz Okulu"nun ilk günü olan 22 Haziran Çarşamba günü yapılan Türkoloji derslerinin ardından öğrenciler, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan tarafından verilen "Mevlânâ’dan Pedagojik Telkinler" adlı konferansa katıldı. 23 Haziran 2016 Perşembe günü ise yaz okulunun açılışı yapıldı. Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış’ın açılış konuşması ile başladı. Türk dünyasının genç eğitimcilerine seslenen Prof. Dr. Kutalmış, sözlerine "Öncelikle bu kutlu ata toprağına hoş geldiniz" diyerek başladı. "Üniversiteli Gençler Yaz Okulu" adlı projeyle hedeflerinin Türk dünyasının aydınlık geleceğe sahip olan gençlerini Hoca Ahmed Yesevi Hazretleri’nin huzurunda bir araya getirmek, kaynaştırmak ve geleceğin Türk dünyası aydınlarını Türkoloji başta olmak üzere pek çok sahada geliştirmek olduğunu söyleyen Kutalmış’ın konuşmasının ardından program dans ve müzik gösterileriyle devam etti.
Programın akabinde ise Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış, "Küreselleşme ve Türk Lehçelerinin Durumu" konulu bir konferans verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.