Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Yesevi Üniversitesinde "Hoca Ahmed Yesevi ve Günümüzdeki İzleri" sempozyumu

Ahmet Yesevi Üniversitesinde "Hoca Ahmed Yesevi ve Günümüzdeki İzleri" sempozyumu gerçekleştirildi.Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı, TİKA ve Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği’nin ortaklaşa tertiplediği "Hoca Ahmed...

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2016 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2016 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ahmet Yesevi Üniversitesinde "Hoca Ahmed Yesevi ve Günümüzdeki İzleri" sempozyumu gerçekleştirildi.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı, TİKA ve Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği’nin ortaklaşa tertiplediği "Hoca Ahmed Yesevi ve Günümüzdeki İzleri" adlı uluslararası sempozyumun açılış programı, 3 Kasım 2016 Perşembe günü Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Valihan Abdibekov, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış, Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Genel Başkanı Mustafa Özcivan, Dünya Söz Akademisi Başkanı Prof. Dr. Hayrettin İvgin ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Taljan Perdeşulı Raimberdiyev ile Yard. Doç. Dr. Mustafa Eren ve çok sayıda kişi katıldı.
Programda konuşan Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Valihan Abdibekov, Hoca Ahmed Yesevi Hazretleri ve ekolünün devamı niteliğinde olan Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre ve Mevlana Celâleddin-i Rûmî gibi değerlerin Türk dünyası gençlerine tanıtılmasında bu tarz organizasyonların çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Hoca Ahmed Yesevi Hazretleri başta olmak üzere tüm Türk-İslam kıymetlerinin tanınmasında en fazla emeği geçen ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren Abdibekov, yine böyle bir hizmete vesile olduğu için Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığına, TİKA’ya ve Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği’ne teşekkürlerini sundu.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış ise, Hoca Ahmed Yesevi Hazretlerinin Türk varlığının Müslüman kimliğinin oluşmasındaki etkisine vurgu yaptı. Hoca Ahmed Yesevi’nin ve tesir ettiği Türk-İslam âlimlerinin ve kıymetlerimizin yeni nesillerle buluşması gerektiğini dile getiren Kutalmış, bu vesileyle başta Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yıldız olmak üzere TİKA Başkanı Serdar Çam, Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Genel Başkanı Mustafa Özcivan ve Dünya Söz Akademisi Birliği Başkanı Prof. Dr. Hayrettin İvgin’in katkılarıyla organize edilen "Hoca Ahmed Yesevi ve Günümüzdeki İzleri" adlı uluslararası sempozyum için teşekkürlerini sundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.