Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Yesevi Üniversitesi İle Uzaktan Eğitim Avantajı

Ahmet Yesevi Üniversitesi, Örgün Eğitimin Yanında Türkiye Türkçesiyle Uzaktan Eğitim Programları (türtep) İle Eğitilen Kitlenin MekÂn, Yaş Ve Özel Koşullarını Da Dikkate Alan, Bu Suretle Daha Geniş Eğitim İmkânlari Sunan Uzaktan Eğitimde De Farkını Ortaya Koyuyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ahmet Yesevi Üniversitesi İle Uzaktan Eğitim Avantajı
Ahmet Yesevi Üniversitesi, örgün eğitimin yanında Türkiye Türkçesiyle Uzaktan Eğitim Programları (TÜRTEP) ile eğitilen kitlenin mekân, yaş ve özel koşullarını da dikkate alan, bu suretle daha geniş eğitim imkânları sunan uzaktan eğitimde de farkını ortaya koyuyor.
Ön lisans, lisans ve yüksek lisans alanında uzaktan eğitimin verildiği Ahmet Yesevi Üniversitesi TÜRTEP programlarında YÖK denkliğinin mevcut olması, öğrencilerin yoğun olarak üniversiteyi tercih etmelerinde öncelik sağlıyor. Türkiye’de uzaktan eğitim konusunda öncü bir kurum olduklarını söyleyen Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin uzaktan eğitim uygulamasıyla öğrenci ve öğretim elemanlarının mekân engelini kaldırdığını ve bu uygulamaları ile uzaktan eğitim alanında Türkiye’de âdete bir marka haline geldiklerini belirtti. Prof. Dr. Yıldız, bu yıl yeni açılacak olan yüksek lisans programlarından iş sağlığı ve güvenliği bölümünün sektördeki yoğun talebe cevap olacağının altını çizdi.
TÜRTEP Başkanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül ise ön lisans, lisans ve yüksek lisans programı olmak üzere 19 ayrı bölümde eğitim verdiklerini ve Türkiye’nin 35 farklı üniversitesinden ve 3 devlet kurumundan alanında en iyi hocaların canlı olarak öğrencilere ders anlattığını söyledi.
TÜRTEP ile eğitim 7 gün 24 saat canlı tutulurken, öğrencilerin danışman öğretim üyesiyle istenildiğinde iletişim içinde bulunulması sağlanıyor. Senkron dersler eğitim dönemi içerisinde hafta içi 18.00-24.00 saatleri arasında internet tabanlı sanal sınıflarda sesli ve görüntülü olarak gerçekleştiriliyor. Canlı olarak gerçekleştirilen dersler kayıt altına alınıyor ve öğrencilerin kayıtlara istedikleri zaman sınırsız bir şekilde ulaşımları sağlanıyor. Devlet memuru ve işçilerine yüzde 20 indirimin yapıldığı programlarda engelliler de engelleri oranında seçtikleri programlarda indirimli olarak okuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.