Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AFAD’a Anlamlı Ödül

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 2011 yılından bu yana Suriyeli mülteciler için yürüttüğü insani yardım faaliyetleri sebebiyle Bahçeşehir Üniversitesi ve Türk-Amerikan İş Konseyi tarafından ödüle layık...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 2011 yılından bu yana Suriyeli mülteciler için yürüttüğü insani yardım faaliyetleri sebebiyle Bahçeşehir Üniversitesi ve Türk-Amerikan İş Konseyi tarafından ödüle layık görüldü.
Suriyeli mültecilerin durumuna dikkat çekmek amacıyla Washington D.C.’de düzenlenen Suriyeli Mülteciler Konferansı’nda AFAD, 2011 yılından bu yana Suriyeli mülteciler için yürüttüğü insani yardım faaliyetlerinden dolayı Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) tarafından ödüle layık görüldü.
Ödülü Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve TAİK Başkanı Ekim Alptekin’in elinden alan AFAD Başkanı Fuat Oktay yaptığı konuşmada, AFAD’ın Birleşmiş Milletler (BM) standartlarının üzerindeki barınma merkezlerinde 280 bin kişinin yeni bir hayata başladığını belirtirken, AFAD barınma merkezlerinde, barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçların yanı sıra demokratik seçimler yapıldığını, meslek kursları verildiğini ve erken yaşta evlilik ile ilgili farkındalık kampanyaları yürütüldüğünün altını çizdi. Ödül töreninde bulunan Yücel ve Alptekin AFAD’ın çalışmalarından dolayı minnet duygularını ifade etti.
TAİK Başkanı Alptekin ise konferansta yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin mülteci krizi sürecinde bir insanlık örneği sergilediğini belirtirken, dünyanın hiçbir ülkesinin, Suriyeli mültecilere yapılan yardımlar konusunda Türkiye kadar profesyonel davranmadığının altını çizdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.