Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ADÜ, Türkiye’nin en iyi 23’üncü üniversitesi oldu

Eğitim, sağlık, iktisat, turizm gibi alanlarda yaptıkları araştırmalarla dikkate değer raporlar sunan “US News and World Report”un 2017 verilerine göre, Adnan Menderes Üniversitesi, en iyi Türk Üniversiteleri listesinde 23’üncü sırada...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ADÜ, Türkiye’nin en iyi 23’üncü üniversitesi oldu

Eğitim, sağlık, iktisat, turizm gibi alanlarda yaptıkları araştırmalarla dikkate değer raporlar sunan “US News and World Report”un 2017 verilerine göre, Adnan Menderes Üniversitesi, en iyi Türk Üniversiteleri listesinde 23’üncü sırada yer aldı.

US News and World Report’un “Eğitim” alanındaki verilerine göre, dünyanın en iyi 1000 üniversitesi listesine 999’uncu sıradan giriş yapan Adnan Menderes Üniversitesi, en iyi Türk Üniversiteleri listesinde 23’üncü sıraya yerleşti. Okulların ve akademisyenlerin araştırma performansları değerlendirilerek elde edilen bu veriler, dünyadaki akademik çevreler tarafından önemli veriler olarak kabul görüyor.

URAP verilerine göre Veteriner Fakültesi Türkiye ikincisi

Türkiye ve dünya üniversiteleri sıralamasını, yükseköğretim kurumlarının akademik başarıları doğrultusunda değerlendirerek oluşturan URAP (University Ranking by Academic Performance)’ın verileri de, ADÜ’de sevinçle karşılandı.

2016-2017 Akademik Yılı Veterinerlik alanındaki URAP verilerine göre, Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Türkiye ikincisi olurken, Fakülte Dünya Üniversiteleri listesinde 170’inci sırada yer aldı. Türkiye Veteriner Fakülteleri içerisinde akredite olmuş 5 fakülteden biri olan ADÜ Veteriner Fakültesi’nin eğitim kalitesini her geçen gün arttırması bu başarıyla tescillenmiş oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.