Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Aday Öğretmen Yetiştirme Sürec”i sona erdi

1 Mart tarihinde başlanan “Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci” Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle sona erdi.Milli Eğitim Bakanlığınca ilk defa uygulanan 2016 yılı Şubat ayı atamaları ile atanan 30 bin öğretmenin...

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2016 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2016 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Aday Öğretmen Yetiştirme Sürec”i sona erdi
1 Mart tarihinde başlanan “Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci” Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle sona erdi.
Milli Eğitim Bakanlığınca ilk defa uygulanan 2016 yılı Şubat ayı atamaları ile atanan 30 bin öğretmenin adaylık sürecindeki ilk altı aylık dönemde yetiştirilmeleri amacıyla bir yetiştirme programı hazırlanarak “Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci” kapsamında aday öğretmenlerin danışman öğretmenleri rehberliğinde tercih ettikleri şehirlerde 1 Mart tarihinde başladı.
“Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci” kapsamında aday öğretmenlere, gerçekleştirilen seminer çalışmalarında, Dünden Bugüne Öğretmenlik, İnsani Değerlerimiz ve Öğretmenlik Meslek Etiği, Etkili İletişim ve Etkili Sınıf Yönetimi, Milli Eğitim Sisteminde Öğretmenlik ve Elektronik Uygulamalar, Gelişmiş Ülkelerin Eğitim Sistemleri, Uluslararası Kuruluşların Eğitim Çalışmaları, Ulusal ve Uluslararası Eğitim Projeleri ve Örnek Projeler, Öğretmenlikle İlgili Mevzuat ve Anadolu’da Çok Kültürlülük Kaynakları ve Eğitime Yansımaları konuları üzerine çalışmalar gerçekleşti.
Öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, “Görev yaptığınız yerlerde duruşunuzla, konuşmanızla, bilginizle kendinizi kabul ettirmeniz çok önemlidir. Öğrenci velilerinizle iyi iletişim kurmalısınız. Kendinizi her alanda yetiştiriniz. Öğrencilerinize kendi çocuklarınız gibi davranınız. Hepinize hayatınız boyunca başarılar diliyorum” dedi.
Konuşma sonrasında aday öğretmenlere belgeleri verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.