Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AÇÜ’de akademik yılın açılış töreni düzenlendi

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) 2017-2018 akademik yılı için açılış töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) 2017-2018 akademik yılı için açılış töreni düzenlendi.

Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilene Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, akademisyenler, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Artvin Çoruh Üniversitesinin gelişimini anlatan “Dünden Bugüne Artvin Çoruh Üniversitesi” konulu slayt gösterimi ile devam etti.

Törende konuşan Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “Ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal problemlerin bütün dünyayı ve ülkemizi de derinden etkilediği bir ortamda yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Bölgemiz, küresel güçler tarafından 100 yıl önce olduğu gibi, bugün de yeniden şekillendirilmeye çalışılıyor. Türk milleti tarih boyunca hem bölgesel hem de dünya siyasetinde çok önemli roller üstlenmiş, barışın ve huzurun teminatı olmuştur. Türkiye tarihi misyonu ve stratejik önemi nedeniyle alternatifi olan bir ülke değildir. Dolayısı ile güçlü olmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, yaptığı konuşmada, üniversitelerin ülkelerin geleceği için nitelikli ve kaliteli insan yetiştirme konusunda önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek,“Öğrencilerimiz burada alacakları eğitim sonrası iş hayatında milletimize hizmet edeceklerdir. Buradaki eğitim milletimiz bu ülke için önemli. Öğrencilerimiz İnşallah kendisini en iyi şekilde yetiştirir ve ülkemizin geleceğini inşa etme noktasında üzerilerine düşen görevi layıkıyla yerine getirirler. Aliye İzzet Bogoviç’in dediği gibi ‘ Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak lazım’ inşallah akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz önce gökyüzünün öğrencisi olur sonrada yeryüzünün öğretmenleri olurlar ve bundan tüm millet olarak istifade ederiz" ifadelerini kullandı.

Bütün insanlığın düşmanının temelde cehalet olduğunu belirten Doğanay, “Cehalete karşı ilim silahıyla mücadele edersek istiklalde istikbalde bizim olacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından tören İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisi bölümü öğretim üyesi Prof Dr. Abdul Hayır’ın yüksek öğretim sistemi ve üniversiteler konusu sunumuyla sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.