Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

60 Bin TL’lik Makineyi 2 Bin TL’ye Ürettiler

Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri “3D yazıcı ve Lazer kesici yazıcı” üretti.Piyasada yüksek değerlerde satılan 3D yazıcı makinesini kendi imkanlarıyla üreten Meslek Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
60 Bin TL’lik Makineyi 2 Bin TL’ye Ürettiler
Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri “3D yazıcı ve Lazer kesici yazıcı” üretti.
Piyasada yüksek değerlerde satılan 3D yazıcı makinesini kendi imkanlarıyla üreten Meslek Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri yazıcı ile istenilen şekilleri üretebiliyor. Öğretmenler, prototip olarak ürettikleri 3D yazıcıyı istenilen boyuta çıkarılabilecek şekilde geliştirdi. Öğretmenler ve öğrenciler kısıtlı imkanlarla yaptığı 3D yazıcı makinesini hazır satılanlarla hiçbir farkı olmadığını kanıtladı.
Mesleki ve Teknik Anadolu liselerine imkan verilmesi durumunda neler yapılabileceğini göstermek için böyle bir çalışmayı yaptıklarını söyleyen Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şefaat Güner, “Bu çalışmada elektrik ve elektronik ile makine bölümü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz aktif bir şekilde çalıştılar ve sonuçta 3D yazıcımızı ve aynı zamanda lazer yazıcı olarak kullanıyor. Bu şekilde bir malzeme ürettik. Bu malzemeler prototip da diyebileceğimiz. Bunlar istenirse daha büyük boyutlarının üretimini de yapabiliriz” dedi.
2 bin TL’ye mal ettikleri makinenin piyasada 60 Bin TL’ye kadar satıldığını belirten Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Bölüm Şefi Murat Kaya, 3D yazıcı ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Yaptığımız 3D yazıcı ve lazer kesici makinelerinde genel olarak bütün noktaları ekibimize aittir. Elektrik-elektronik kontrollerini her birini farklı noktada toplanmış parçalarla birleştirerek ve bir kısmını kendimiz üreterek bu hale getirdik. 3D yazıcının üretiminde eski makinelerden çıkan malzemeleri kullanarak yaptık. 3D yazıcımızın maliyeti 2 bin lira civarındadır.”
Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Bölümü Öğretmeni Mustafa Öztürk, 3D yazıcı ile Lazer kesici makinelerini kendi imkanları ile yaptıklarını söyledi.
Öztürk, “Dışarıda hazır satılan malzemeleri, kendi imkanlarımızla rahatlıkla yapılabileceğimizi öğrencilerimize gösterip ve bunların daha değişik boyutlarını yapabileceğimizi planladık. Bunlar henüz prototip yani istediğimiz gibi geliştirme şansına sahibiz. Ebat olarak, hız olarak ve istenilen niteliğine göre bunları istediğimiz gibi büyütüp küçülte biliriz. Biz tamamen karşıdaki kişinin ve ne yapılacağıyla ilgili bizden istenilen şeyleri doğru orantılı olarak yapabiliriz. Burada orta Anadolu’da bir okul olmamız nedeniyle büyük şehirlerden çok farkımız olmadığını hatta imkan verilirse çok farklı şeylerin yapılabileceğini gösteririz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.