Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

52 Farklı Ülkeden Yaklaşık 200 Öğrenci YÖK’te Düzenlenen İftarda Buluştu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, ailelerinden kilometrelerce uzakta olup Türkiye’deki üniversitelerde eğitim gören yabancı öğrenciler ile iftar yemeğinde buluştu.YÖK Başkanı Saraç, Türkiye’deki üniversitelerde...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, ailelerinden kilometrelerce uzakta olup Türkiye’deki üniversitelerde eğitim gören yabancı öğrenciler ile iftar yemeğinde buluştu.
YÖK Başkanı Saraç, Türkiye’deki üniversitelerde eğitim gören yabancı öğrencilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. YÖK Başkanlığı’nda ilk kez gerçekleştirilen iftar yemeğine YÖK Başkanı Saraç ve bazı YÖK üyelerinin yanı sıra, bazı ülkelerin büyükelçileri ile eğitim ataşeleri ve Ankara’daki üniversitelerde lisans, lisansüstü eğitimlerine devam eden 52 farklı ülkeden yaklaşık 200 öğrenci katıldı. ABD, Afganistan, Angola, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna-Hersek, Cibuti, Çad, Endonezya, Eritre, Etiyopya, Fildişi Sahilleri, Filipinler, Filistin, Gambia, Gana, Irak, İran, Japonya, Kamboçya, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kongo, Kosova, Libya, Makedonya, Malavi, Malezya, Mali, Mauritus, Mısır, Moritanya, Nijer, Pakistan, Sırbistan, Somali, Sudan, Suriye, Tacikistan, Tayland, Tunus, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Yemen ve Zimbabve vatandaşı öğrenciler iftar yemeğinde bir araya geldi.
İftar yemeği öncesi bir konuşma yapan YÖK Başkanı Saraç, Türkiye’de öğrenim gören 100 bine yakın uluslararası öğrencinin bulunduğunu ve Türkiye’de bu öğrencileri temsilen öğrencilerle Yükseköğretim Kurulu’nda düzenlenen iftar yemeğinde buluştuklarını belirtti. Eğitim için Türkiye’yi seçmiş olmalarından dolayı akademik, sosyal ve kültürel boyutlar açısından öğrencileri fevkalade önemsediklerinin altını çizen Saraç, Türk üniversitelerinin uluslararası çekim merkezi olmasında referans noktasının reklamlar, sıralamalardaki başarılar, uluslararası anlaşmaların değil, Türkiye’de öğrenim gören uluslararası öğrenciler olduğunu bildiklerini vurguladı. Uluslararası öğrencileri Türkiye yükseköğretimini dış dünyaya en iyi yansıtacak kişiler olduğunu yineleyen Saraç, bunun için Türk yükseköğretiminin bugün de yarın da sosyal güvenlikli politikalar doğrultusunda ve hiç vazgeçmeyeceği çoğulcu demokrasi anlayışı ile kalifiye bilgiyi öğrencilere sunacaklarını ifade etti. Öğrencilerin küreselleşme ile kimliksizleştirilmeye çalışılan kendi dünyalarını, şahsiyetlerini, kültürlerini, vatanlarını ve aidiyetlerini koruyup kollamalarını temenni eden YÖK Başkan Saraç, iftar programına katılan öğrenciler nezdinde eğitim gören tüm uluslararası öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.
YÖK Başkanı Saraç’ın konuşmasının ardından iftar yemeğine geçilirken, Saraç iftarın ardından sohbet ettiği öğrencilere hediyeler verdi. İftara katılan öğrenciler de düzenlenen iftar dolayısıyla memnuniyet duyduklarını ve Türkiye’de okumaktan mutlu olduklarını dile getirerek, Saraç’a davetinden dolayı teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.