Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

300 Öğrenci Bahçeşehir Achıevers’da Yarıştı

Bahçeşehir Okulları öğrencileri, küresel konular üzerine araştırma yapıp tartıştıkları, yabancı dil bilgilerini etkin kullandıkları ve eğlendikleri Bahçeşehir Achievers akademik turnuvasında bir araya geldi.Bahçeşehir Okulları Çamlıca...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
300 Öğrenci Bahçeşehir Achıevers’da Yarıştı
Bahçeşehir Okulları öğrencileri, küresel konular üzerine araştırma yapıp tartıştıkları, yabancı dil bilgilerini etkin kullandıkları ve eğlendikleri Bahçeşehir Achievers akademik turnuvasında bir araya geldi.
Bahçeşehir Okulları Çamlıca Kampüsü’nde gerçekleşen etkinlikte writing ve debate kategorilerinde 300 Bahçeşehirli öğrenci yarıştı. Yarışmanın writing kategorisi birincisi Bahçeşehir Okulları Çamlıca, ikincisi Bahçeşehir Okulları Beylikdüzü, üçüncüsü Bahçeşehir Okulları Florya olurken, debate kategorisi birincisi Bahçeşehir Okulları Etiler, ikincisi Bahçeşehir Okulları Ümraniye, üçüncüsü Bahçeşehir Okulları Ümraniye oldu. Debate ve writing kategorilerinde dereceye giren takımlar ödüllerini Bahçeşehir Okulları CEO’su Devrim Karaaslanlı, Bahçeşehir Okulları Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Lüle ve Yabancı Diller Direktörü İpek Bulduk Cooley’den aldı. Organizasyonun sonunda etkinliğe katılan tüm takımlara başarı sertifikası verildi.
‘’HEM EĞLENCELİ HEM DE ÖĞRETİCİ BİR DENEYİM’’
Bahçeşehir Okulları Yabancı Diller Direktörü İpek Bulduk Cooley Bahçeşehir Achievers’ın geleneksel akademik yarışma ve konferanslardan farklı olarak, öğrencilerin İngilizce bilgilerini kullanarak yeni ve güçlü yanlarını keşfetmelerine yardımcı olurken, topluluk önünde konuşma becerilerini geliştirmelerine ve ikna kabiliyetlerini kullanmalarına olanak sağladığını belirtti. Cooley sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘’Araştırma yapmasını bilen, fikirlerini sağlam temellere dayandıran, kendini doğru ifade eden geleceğin liderleri, Bahçeşehir Achievers turnuvasında yarışıyor. Öğrencilerimiz Associated Press’den lexilelarına uygun olarak okudukları tarih, sanat, bilim ve fen gibi alanlardaki makalelerle ilgili münazara ve kompozisyon yazma yeteneklerini sergiliyor. Öğrencilerimize hem öğretici hem de eğlenceli bir deneyim yaşatıyoruz.’’
BİRİNCİLERE NYC MAKER FAIRE ’E GİTME HAKKI
Achievers turnuvasının açılış törenine katılan Makers Türkiye Kurucusu Ongun Tan ise öğrencilere Maker Movement’ı anlattı ve Bahçeşehir Achievers kazananları ile tasarım ve maker atölyeleri yapacağını, birincilerin ise NYC Maker Faire ’e gitme hakkı kazanacağını müjdeledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.