Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

26. Özel Eğitim Kongresi Eskişehir’de başladı

Anadolu Üniversitesi ve Özel Eğitimciler Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen ’26. Ulusal Özel Eğitim Kongresi’ açılış töreni gerçekleştirildi.Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi Yeni Salon’da düzenlenen açılış töreni, saygı...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Üniversitesi ve Özel Eğitimciler Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen ’26. Ulusal Özel Eğitim Kongresi’ açılış töreni gerçekleştirildi.
Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi Yeni Salon’da düzenlenen açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bu yıl ‘Özel eğitimde dönüşümler’ temalı olan ve 3 gün sürecek kongrede, tanılama ve değerlendirmeden erken çocuklukta özel eğitime, kaynaştırma ve bütünleştirme uygulamalarından yetişkin yaşamına geçiş ve toplumsal yaşama tam katılıma kadar pek çok konu ele alınacak.
“Anadolu Üniversitesi özel eğitim alanında bir mükemmeliyet merkezine dönüşecek”
Programın açılış töreninde konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, bu yıl 26’ncısı düzenlenen kongreye üniversite olarak ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. Türkiye’de bu tür bilimsel etkinliklerin uzun süre düzenleniyor olmasının çok önemli bir başarı olduğuna dikkat çeken Rektör Gündoğan, “Anadolu Üniversitesi özel eğitim alanını kendisine öncelikli alanlar seçmiş bir üniversite. Üniversitemiz 40 yıla yaklaşan özel eğitim tecrübesine sahip bir üniversite. Gerçekten özel eğitim, eğitimin farklı bir alanı. Adının da özel olması oradan geliyor sanırım. Gerçekten emek isteyen bir alan. Anadolu Üniversitesi’nin özel eğitim konusunda önemli bir birikimi ve deneyimi var. 40 yıla yaklaşan deneyimimizi önümüzdeki yıllarda da sürdürme kararlılığındayız. Üniversitemiz sadece lisans ve lisansüstü eğitim yapmıyor üniversitemiz. Bunun yanında bir takım araştırma ve uygulama merkezleri aracılığıyla da hem uygulama yapıyor hem de topluma hizmet sunmaya çalışıyor. Bizim nihai amacımız tüm bu birimlerimizi özellikle bir mükemmeliyet merkezine dönüştürecek bir yapı altında taçlandırmak. Önümüzdeki yıllardaki önemli hedefimiz bu. Bu noktada projelerimiz yürütülüyor. Bunun devamında da Anadolu Üniversitesi özel eğitim alanında bir mükemmeliyet merkezine dönüşmüş olacak. En önemli hedeflerimizden birisi bu. Bunu yapacak kapasitemiz de var. Ülkemize bu noktada ciddi bir hizmet sunma düşüncesindeyiz” dedi.
Kongrede 250’ye yakın bildiri sunulacak
Açılış programında konuşan Kongre Başkanı Prof. Dr. Atilla Cavkaytar ise kongreyla alakalı olarak, “Özel eğitim alanı 2016 yılının önemli değişim ve dönüşümüne sahne olmuştur. Bu kongre bize özel eğitimde dönüşümler konusunda önemli ipuçları verecek ve daha ileriye gitmemiz konusunda katkıda bulunacaktır. Kongremizde toplam 20 çalıştay, 6 paralel oturumda 185 sözlü bildiri, 58 poster bildiri olmak üzere 250’ye yakın bildiri sunulacaktır. Kongremizde aynı zamanda panellerimiz de bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.