Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

16 Yıldır Atanamayan 41 Yaşındaki Ev Hanımı LYS’ye Girdi

Mardin’de öğretmen olma hayaliyle yanıp tutuşan 41 yaşındaki 2 çocuk annesi Halime Özsoy, hayaline ulaşmak için 20 yıl aradan sonra tekrar sınav heyecanı yaşadı. Ankara Gazi Üniversitesi Hazır Giyim Öğretmenliği mezunu olan ve yıllardır...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’de öğretmen olma hayaliyle yanıp tutuşan 41 yaşındaki 2 çocuk annesi Halime Özsoy, hayaline ulaşmak için 20 yıl aradan sonra tekrar sınav heyecanı yaşadı. Ankara Gazi Üniversitesi Hazır Giyim Öğretmenliği mezunu olan ve yıllardır atanmayı bekleyen Özsoy, hayaline ulaşmak için vazgeçmediğini ve vazgeçmeyeceğini vurguladı.
Mardin’de ikamet eden 2 çocuk annesi, 42 yaşındaki Halime Özsoy, 1996 yılında kazandığı Ankara Gazi Üniversitesi Hazır Giyim Öğretmenliği Bölümü’nden 2000 yılında mezun oldu. Evlenip, yuva kuran Özsoy, yıllarca öğretmen olmanın hayalini kurdu. Defalarca Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) giren Özsoy, 16 yıl boyunca atanmayı bekledi ancak okuduğu bölümle ilgili atamaların sınırlı sayıda yapılması nedeniyle bir türlü atanamadı. Aradan yıllar geçse, evlenip çocuk sahibi olsa da öğretmen olma hayalinden vazgeçmeyen Özsoy, bugün tüm öğrenciler gibi Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girmenin heyecanını yaşadı.
“YILLARDIR ÖĞRETMENLİK SEVDASIYLA YAŞIYORUM”
Kent merkezinde bulunan Selahattin Eyyübi Ortaokulu’nda sınava giren Özsoy’u, okul bahçesinde eşi ve çocukları bekledi. Sınav çıkışı ailesine sarılan Özsoy, sınavının iyi geçtiğini belirtti. Hayaline ulaşmak için 41 yaşında tekrar sınava girmek durumunda kaldığını anlatan Özsoy, “Hazır Giyim Öğretmenliği mezunuyum. 16 yıldır atanmayı bekliyorum. Benim okuduğum bölümde atama olmadığı için atanamıyorum. Yılda 2 veya 3 kişi atıyorlar. Görünürde 100 kişinin atandığını söylüyorlar ama benim okuduğum bölümün içinde en az 29 bölüm var ve her bölüme 2 veya 3 kişi düşüyor. Ben yıllardır ikiz çocuklarımla öğretmenlik sevdasıyla savaşıyorum. Ama maalesef atanamadım ve tekrar sınava girmeye karar verdim. Yetkililere sesleniyorum lütfen ya Hazır Giyim Bölümü’nü kapatsınlar ya da önümüzü açsınlar. Ben öğretmen olmak istiyorum. Vazgeçemiyorum, vazgeçmeyeceğim ve sonuna kadar da savaşacağım. Çocuklarımı nasıl eğitiyorsam öğrencileri de eğitmek istiyorum. Geçici olarak sınıf öğretmenliği yaptım ama olmuyor. İstanbul’da, Nusaybin’de ve Mardin’de geçici öğretmenlik yaptım. Ama atanmadan olmuyor. Ben şuan sınava girdim sınavım güzel geçti ama bu çocuklarla nasıl okuyacağım, nasıl atanmayı bekleyeceğim, yine sınava gireceğim, yine KPSS’ye gireceğim. Artık atanmayı hırs yaptım” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.