Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz gazisinin eğitim masrafları Nevvar Salih İşgören Vakfı’ndan

Eğitim ve sağlık alanındaki katkıları artık İzmir sınırlarını aşan Nevvar Salih İşgören Vakfı, 15 Temmuz Demokrasi Gazisi, üniversite öğrencisi Atilla Yüce’ye sahip çıktı. Ankara’da oturan ancak Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim ve sağlık alanındaki katkıları artık İzmir sınırlarını aşan Nevvar Salih İşgören Vakfı, 15 Temmuz Demokrasi Gazisi, üniversite öğrencisi Atilla Yüce’ye sahip çıktı. Ankara’da oturan ancak Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü son sınıf öğrencisi olan Atilla Yüce’ye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü vasıtasıyla ulaşan vakıf, halen tedavisi devam eden gence eğitim yardımında bulunacak.
İzmir’de eğitimini sürdüren Atilla Yüce, yaz tatili dolaysıyla Ankara’da ailesinin yanında bulunduğu 15 Temmuz gecesi, darbe girişimine karşı koymak için sokağa koştu. Genç, sabaha karşı 05.30 sıralarında Genelkurmay Başkanlığı önünde açılan ateş sonucu iki bacağından birden yaralandı. Uzun süre hastanede yatan Atilla şu anda koltuk değnekler ile yürürken, bir yandan da okuluna devam ediyor. Bu yıl eğitim yardımları konusunda 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri yakınları ve gazilerine de burs verme kararı alan Nevvar Salih İşgören Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü vasıtasıyla ulaşılan gazi öğrenciye eğitiminde destek olunacağını açıkladı. Bu çerçevede Atilla Yüce, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay ile birlikte Nevvar Salih İşgören Vakfı’nda Yönetim Kurulu Başkanı Erol Urgun ve Yönetim Kurulu Üyesi Mülayim Altınkalp ile bir araya geldi.
"Ömür boyu unutmayacağım"
Annesini kaybettikten sonra Ankara’da babası ve ağabeyi ile yaşayan 9 kardeşin en küçüğü Atilla Yüce, Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın yardımını ömür boyu unutmayacağını belirterek şöyle konuştu:
“O gece sabaha karşı Genelkurmay Başkanlığı önünde yoğun ateş altındaydık. Çok yorulmuştum ve yere oturmak isterken ayaklarımda bir sıcaklık hissettim. Bacaklarıma baktığımda ikisinden de şırıl şırıl kan aktığını gördüm. Sonra sırt üstü uzandım, benim şansıma yarım saat ambulans gelemeyen yere 1 dakika sonra ambulans gelmişti. Biraz gecikmiş olsa kan kaybından ölebilirdim. Ertesi gün semalarda helikopter ve uçak sesi duymayınca diyorsunuz ki; ’Rabbime şükürler olsun ülkem huzura kavuştu.’ O gün o sokaklara inenler bunun nişanını taşıyor. Nevvar Salih İşgören Vakfı’na çok teşekkür ederim bizim yanımızda olduklarını hissetterdikleri için. Bu yardımı bana yaptıkları için ömür boyu minnettar kalacağım. İleride çalışma hayatına atılıp para kazanmaya başladığımda ben de eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere Nevvar Salih İşgören Vakfı’na katkıda bulunacağıma söz veriyorum. Çünkü benim şu an ihtiyacım var; bu durumumdan kaynaklanan. Ama çok daha mağdur insanlar da var ülkemizde. Bu yardımlara ön ayak olduğu için Nevvar Salih İşgören Vakfı ve diğerlerinden Allah razı olsun.”
"Onlara gönül borcumuz var"
Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erol Urgun da Vakıf olarak eğitim, sağlık başta olmak üzere muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirterek, “Yetimler, öksüzler, ihtiyaç sahipleri elbette bizim için birinci sırada. Bu yıl geçmiş senelerden farklı olarak özellikle eğitim bursu konusunda son dönemde yaşadıklarımızla da alakalı olarak hem şehit Mehmetçik yakınları, hem de 15 Temmuz Demokrasi şehitleri ve gazileri ile yakınları için çalışmalar başlattık. Türkiye çapında tüm şehit Mehmetçik yakınlarına eğitim bursu veriyoruz. İzmir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız’ın teşvikleriyle ihtiyaç sahibi bir şehit Mehmetçik ailesine ev alma çalışmamız devam ediyor. Bazı şehit mehmetçik çocuklarının okul servis ücretlerini ödüyoruz. Bu çalışmalar yalnız İzmir’de değil, tüm Türkiye’deki ihtiyaç sahipleri için geçerli. Bu konuda Atilla kardeşimize de yardım edebilme imkanı bulduğumuz için çok mutluyuz. Kendisinin de gelecekte iş sahibi olduktan sonra ihtiyaç sahiplerine yardım edeceğini söylemesini toplum için mesaj olarak görüyorum. Şehitlerle ilgili çalışmalarımız bununla da sınırlı değil. Geçtiğimiz yıl şehit polis çocuklarına da aynı şekilde yardımda bulunmuştuk. Bu yıl yine devam edeceğiz. Hayırseverlerin ve Vakfımızın yaptığı eserlerde de şehitlerimizin adlarını yaşatmaya çalışıyoruz. Geçen yıl Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’ndeki Yoğun Bakım Servisine şehit doktor Kamil Furtun ismini vermiştik, vermeye de devam edeceğiz. Yine geçtiğimiz dönemde İzmir’in büyük camilerinden şehitlerimiz için mevlitler okutmuştuk, onların anısına lokma döktürüp, kitap dağıtımında bulunmuştuk. Bu çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bizlerin onlara gönül borcu var. Şehitlerin döktükleri kanların bu toprakların tapusundaki imza olduğunu düşünüyoruz. Hem bizim vakfımızın hem de toplumun her kesiminin bu sahip çıkmayı sürdürmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay da, Atilla Yüce’nin o karanlık geceyi aydınlığa çeviren kahramanlardan biri olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Atilla ile yakından ilgileniyoruz, kendisiyle görüşüyoruz. Gazilikle ilgili bütün işlemler il müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirildi. Aynı zamanda Atilla kardeşimiz üniversite öğrencisi. Biz de Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın bu konudaki duyarlılığını bildiğimiz için kendisini vakfımıza yönlendirdik. Sağolsun onlar da kırmadılar, eğitim süresi boyunca eğitim ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ve burs bağlayacaklarını söylediler. Tabiatıyla kardeşimiz gibi bütün şehit yakınları ve gaziler de bizim görev alanımız. Aile ve Sosyal Pollitkalar Bakanımızın bu konunda çok hassas ve özel talimatları var. İzmir ilinde de bu talimatlar doğrultusunda bütün şehit yakınları ve gazilerimizle ilgili çok özel bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışma ile il müdürlüğümüzdeki bütün arkadaşlarla görev bilinci ya da mesai kavramı içerisinde değil onların bize birer emanet olduğunu, bir nebze de olsa minnet borcunu ödeme adı altında hiçbir mesai kavramı gözetmeden ailelerimize ulaşıyoruz, onları sık sık ziyaret ediyoruz, sorunlarını yerinde çözmeye çalışıyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.