Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim, siyaset, gelecek...

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2019 00:02

Türkiye'nin önünde ki bütün engelleri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim ile aştığına hepimiz şahitlik ediyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 99'ncu yılında bir kere daha görmekteyiz ki, eğitim milletin en temel taşı. Türkiye, geçirdiği zorlu yüzyıllar sürecinde her engeli büyük bedeller ödeyerek aşmış bir milletin ortak adı. Böyle necip bir milletin doğru siyasi hamlelerle geleceğe şekil vermesi de elbette kaçınılmaz bir gerçek. Dünya'nın değişen yüzü her geçen gün daha kanlı bir yüz olmaya devam ediyor. Masumların ve özellikle çocuklar ile kadınların kanını eline buluşturan sözde medeniyet özde vahşetin ateşini durdurabilecek tek güç yine, Türkiye.

Yerel çekişmeleri, siyasi didişmeleri ve herşeyden önce ötekileştirmeyi bir kenara bırakmalıyız. Türkiye'nin kader anında daha güçlü bir Milli Eğitim ve Öğretim sistemini yeniden hayata geçirmeliyiz. Ülkenin beka sorununu seçimlerle kurtarmak istiyorsak, doğru seçimleri yapacak maneviyatı güçlü ve aklı hür gençleri yetiştirebilmeliyiz. Türkiye'nin geleceğinde siyasetin etkin rol aldığını unutmayarak, etkili siyasetçileri doğru eğitim safhalarından geçirerek hızla yetiştirmeliyiz. Tenzile Erdoğan Kız İmam Hatip Lisesinde düzenlenen Kızlar İçin Vizyoner Hedefler Projesi (VİZE) Görev 1.3 Rozet Töreni'nde konuşan Bakan Ziya Selçuk'un şu cümleleri ibretlik diyebileceğimiz tespitler içeriyor. Selçuk, "Ama sizi (öğrenciler) herkesten farklılaştıracak olan şey, yaratılıştaki biricikliğinizi, hususiyetinizi ve Yaradan'ın size yönelik olarak bahşettiği içinizdeki müfredatı açığa çıkarıp çıkarmadığınızdır. Her çocuğun kendi içinde müfredat vardır. Dışarıdaki müfredattan öte içerideki müfredat çok önemli" diyerek öğrencinin birey olduğunu ve birey olarak özünde sakladığı devasa cevherin önemine vurgu yaptı. Elbette Bursa'da bu anlamda önemli bir yerde. Özellikle önce ki gün Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Ar-Ge İnovasyon/Üniversite-Sanayi İşbirliği Ödülü almaya hak kazanan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın kentin eğitim ve öğretimine emeği büyük. Dünden bugüne her bir iş insanının, sanayicinin yükselmesinde alınterinin, tuğlasının, betonunun olduğu Bursa eğitiminin yeşeren fidanlarının kente ve ülkeye kazandırdıkları katma değerlerle onurlanıyoruz.

Tam olarak 6 yıllık görev süresini geride bırakan BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın BUTEKOM ile elde ettiği son başarı aslında yeni başarılarının da ilk müjdesi. Bursa'dan Gaziantep'e uçak kaldırmak yerine Bursa'yı kalkındırarak uçuşa geçiren adam olan İbrahim Burkay'ın önünde ki tek engel, birilerinin ısrarla olumsuzlaştırmak için emek verdiği yerel ve ulusal ekonomi diyebiliriz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'ya vereceği ve hatta vermesi gereken pozitif desteklerle yerel de bu sorunu da kısa sürede aşacağından emin olduğum İbrahim Burkay, yeni dönem Türkiye ekonomisinin mimarı olmaya aday.

Elbette Bursa ve eğitim dediğimizde Türkiye'nin en güçlü sanayi kentinde Mesleki ve Teknik eğitimi es geçemeyiz. Bu konuda güçlü hamleler yapan okullardan birisi de BTSO 15 Temmuz Şehitleri Meslek Eğitim ve Öğretim Külliyesi, Şehit Ömer Halis Demir Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi. Son yılların en başarılı çıkışlarından birisini yakalayan bu okulda emeği ve alınteri güzel bir insan Okul Müdürü İlyas Küçük. 2016 yılından beri okul müdürlüğünü yürüten Küçük'ün tevazu içerisinde attığı adımlardan eminim ki, Sayın Bakan, Ziya Selçuk'ta habersiz değildir. Milli Eğitim ve Öğretim denildiğinde ilk akıllara gelen isim elbette Sayın Bakan, Ziya Selçuk. Bakan Selçuk'un bir öğretmenin alınterini ve emeğini görebileceği nadir okullardan olan bu okula ve yine kampüse ziyareti ne zaman olur bilinmez ama İlyas Küçük gibi eğitimcileri olduğu için çok şanslı diyebiliriz.

Bursa'nın eğitime özellikle teknik ve akademik anlamda yön vermesi şart. TEKNOSAB gibi BUTEKOM gibi güçlü kuruluşların daha da güçlü yeni vizyonları üretebilmesi için akıl terine ihtiyaç büyük. Bursa'nın değerli sanayicilerinden olan Fahrettin Gülener'in, "Allah başarıda en büyük yardımcıdır. Ancak, çocuklarınıza iyi bir meslek sahibi olmayı öğretmeden önce iyi bir insan olmayı öğretin" sözünü yazıma iliştirmek istedim. İyi bir insan olmak iyi eğitimciler ile mümkündür. Velhasıl her daim dediğim gibi, 'bugünlere gelmemin en temel mimarı babam ve annemden sonra beni her daim gönüllerinde taşıyan öğretmenlerimdir.'

Hal böyle olunca, her geçen gün karıştırılmak ve devşirilmek istenilen ülke geleceğinde doğru rotanın siyasetten, siyaset adına başarının ise eğitimden geçtiğini bir kere daha hatırlatmayı uygun gördüm.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.