Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EFQM

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2018 00:02

Kalitesizliğin bu kadar tavan yaptığı bir dönemde birileri çıkıyor ve kaliteyi kalitelendiriyor.

Ne kadar özel bir durum bu.

Özellikle işletmeleri olan ya da işletmelerde beyaz yakalı tabir edilen konumda çalışanlar derhal tahmin edebileceklerdir yazının girizgahının nereye açılacağını.

Tahmin edemeyenler için de ben yazayım;

Kalder’e yani Türkiye Kalite Derneği’ne. Yazar Bursa’dan olunca da Kalder Bursa Şubesine.

KalDer, her ölçekteki ve sektördeki kuruluşlarla deneyim ve bilgi birikimini paylaşarak, onlara bir ışık yakarak, rekabet ortamında kendilerine bir istikamet belirleme ve yol haritası oluşturmalarına katkıda bulunabilmenin gayreti içinde olan içi dolu, kuruluş amaçlarına sadık bir sivil toplum kuruluşu.

Sloganı “Yaşamın Her Alanında Kalite” ideali ise ‘’Mükemmellik’’

Slogan da idealde de çok iddialı değil mi?

Kalder Bursa Şubesi Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay ve ekibinin mükemmellik adına yaptıkları çalışmalara bakınca az bile.

Peki nedir bu mükemmelik denilen olgu. Kalder neden bu denli ağır bir sözcüğün altına girmiş ve onu taşımak için ne yapıyor?

Mükemmelliğim Kalder’deki karşılığı EFQM Modeli (European Foundation for Quality Management)

En kısa anlatım ile boyutu ve sektörü ne olursa olsun tüm kuruluşlar tarafından kullanılabilen bir kurumsal değerlendirme aracı olan model öz değerlendirme yöntemleri ile işletmelerin güçlü ve iyileştirmeye açık alanlarını düzenli aralıklarla belirleyip, bulgular doğrultusunda sürekli iyileştirmeyi planlamayı ve buna olanak veren uygulamaları hedefliyor.

Avrupa Kalite Yönetim Vakfı’nın sanayici ve akademisyenlerden oluşturduğu bir grup aracılığı ile geliştirilerek dünyaya duyurulmuş bir yönetim modeli olan EFQM, ülkemizde Kalder tarafından işletmelere sunuluyor.

EFQM tanımında kurulan cümlelerden çok daha fazla derinliğe sahip bir model. Öncelikle yalın bir teori değil.

Temel faaliyet alanlarında ve süreçlerde “sınıfında en iyi” olan somut sonuçların sürdürülebileceğine ilişkin kanıtların mevcut olması zorunluluğu var. Bu sonuçların sürdürüleceğine ilişkin kanıtlar da yalnızca geçmişteki performansı gösteren finansal sonuçlarla sınırlı değil yani doğurgan bir model.

Bazı uzmanlar mükemmellik modeli ile kurumsal karne uygulaması arasında paralellik bile kuruyorlar.

Model işletmeye dair ne varsa ölçümlüyor ve işletmeyi adeta bir organizma olarak algılıyor. İçeriğinde insan da var, makine de, işleyiş de.

EFQM 9 ana ve 32 alt kriterden oluşan yapıya sahip. Modeli oluşturan 9 ana kriterin önemli bir özelliği kuvvetli bir sebep- sonuç ilişkisini temsil etmesi. Zaten uzmanlar da bu özelliği ile mükemmellik modeli ile kurumsal karne uygulaması birbirlerine benziyor diyorlar.

Kriterlerden 5’i “Girdi” kriterlerini, 4’ü ise “Sonuç” kriterlerini oluşturuyor. Yani bir kuruluşun yaptığı faaliyetler “Girdi”, bunlardan kaynaklanan “Sonuçlar” ise kuruluşun gerçekleştirdikleri olarak tanımlanıyor.

İşin sihirli kısmı da burada.

Girdiler kısmında ‘’Nasıl’’ sorusuna yanıt aranırken, çıktılar kısmında ‘’Ne elde edildi’’nin karşılığı bulunmaya çalışılıyor.

Son tahlilde EFQM Mükemmellik Modeli yöneticilerin / liderlerin, kuruluşlarının ne yaptığına ve hangi sonuçları elde ettiğine ilişkin neden-sonuç ilişkilerini anlamasını sağlıyor.

Bir nevi radar yani; Zaten modelin merkezinde de Radar olarak tanımlanabilen bir mantık yer alıyor. (Radarın açılımını yazmak için köşenin yüz ölçümü müsait değil o yüzden merak edenler için internette konu ile ilgili pek çok ayrıntının var olduğunu söylemekle yetiniyorum.)

Bursa Kalder’de bu radarı kullanabilen işletmelere Bursa Mükemmellik Ödülü veriyor.

Sektöründe en iyilerin arasında olduğunu bu ödülü alarak ta kanıtlayacağından emin olduğum Yönetim Akademisi’nin konu ile ilgili faaliyet sürecine bizzat katıldığım için modelin içeriğinin son derece ciddi bir çalışma gerektirdiğini yakinen biliyorum.

Ödülün ayrıntılarını ve koşullarını öğrenmek isteyenler için derneğin www.kalder.org adlı web sitesini incelemelerini öneriyor,yazıyı Sivil Gündem’in Fark Yaratanlar 2018 jürisine paslıyorum.

Hiç kuşkum yok, mükemmeli aramanın ikizinin Fark Yaratmak olduğunu en iyi şekilde değerlendireceklerdir.

Kalder Bursa Şubesi Fark Yaratanlar 2018’de sahnede olursa ne olur?

Bence ‘’Mükemmel’’ olur…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.