Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edebali'den müjdeli haberler

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2016 00:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2016 00:43


 

Onu ilk tanıdığımda AK Parti il yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu. Yıldızı seçimlerde SKM başkanlığı yaptığı dönemde parladı. Hem mütevazi kişiliğiyle hem de analitik çalışma yöntemiyle takdir topluyordu. Bu özellikleriyle kısa sürede dönemin Bursa'daki egemen gücü Bülent Arınç'ın da dikkatini çekmeyi başardı ve birçok kez övgüsüne mazhar oldu. Bu isim, şu anda Yıldırım Belediye Başkanı olan İsmail Hakkı Edebali'ydi.  

 

2014 yerel seçimleri

2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde, son iki dönemdir adeta Yıldırımın kronik sorunu ve müzmin kaderi olan Özgen Keskin, F Tipi bağlantıları yüzünden aday gösterilmedi. Daha önce göreve gelişinde bu bağlantıların önemi çok büyük olduğu için gidişi de bu yüzden oldu. (Keşke gerçekten iyi bir belediye başkanı olamadığı için aday gösterilmeseydi.)

 

Yeni adaylar arasında yer alan İsmail Hakkı Edebali'nin bazı nedenlerden dolayı başlangıçta şansı çok yüksek görülmese de Arınç'a olan yakınlığı (17-25 Aralık girişimleri sonrası kritik önem kazanan Arınç, daha önceden açıklanan büyükşehir belediyesi adayı dışındakilerin tamamında en önemli karar verici oldu) onu bu makama taşıdı. (Eğer 17-25 Aralık girişimi büyükşehir adayı açıklanmadan önce olsaydı, bugün o koltukta oturan isim Mustafa Dündar olacaktı.)

 

'Yeni Yıldırım' ve Edebali

Edebali, kişiliği ve donanımıyla bugün oturduğu koltuğu elbette hak ediyor, daha onlarca ismin de hak ettiği gibi ama siyasette bazı kırılma noktaları ve kader yardım etmeden de o koltuklar herkese nasip olmuyor.

Her ne kadar belediyenin slogan olarak kullandığı 'Yeni Yıldırım' tabirini pek beğenmesem de, İsmail Hakkı Edebali ile birlikte Yıldırım'da yeni bir dönem başladı. Edebali'nin, bugüne kadar meseleleri diyalogla ve bilimsel çalışma metotlarıyla çözmeye uğraşması dikkat çekiyor. Maalesef çok sık karşılaştığımız 'ben başkanım, her şeye sadece ben karar veririm. Benim aklım herkese yeter' gibi sakat bir anlayıştan ziyade kolektif akıla değer veriyor. Bugüne kadar ki yönetim biçimiyle de gerçekten takdiri hak ediyor.  

 

Yıldırım'da neler olacak?

Edebali'nin en şanssızlığı ise AK Parti belediyeciliğinin bugüne kadar Yıldırım'a uğramamış olması! Yıldırım'da DSP döneminde seçilen (1999-2004) Ramazan Altunöz'ün yaptıklarının üzerine henüz çıkılamadı. O yüzden de yapılacak işler çok birikti.

Bu günlerde ikinci yılını doldurmaya hazırlanan İsmail Hakkı Edebali'nin de gerçek performansını önümüzdeki 3 yılda görebileceğiz. Kadro yapılanmasını tamamlayan (ki bana göre hala kadro açısından sıkıntılar var) ve çalışmalarını olgunlaştıran Edebali, kalan 3 yıl için çok önemli projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

 

Gazetemizin organizasyonuyla pazartesi akşamı bir araya geldiğimiz Yıldırım Belediye Başkanı, başta kentsel dönüşüm olmak üzere vizyon projelerini bizimle paylaştı.

Özellikle kent dokusuna, mahalle kültürüne ve yaşanabilir bir Yıldırım'a yönelik düşünceleri takdirimizi topladı. Eğer düşündüklerini hayata geçirebilirse 3-5 yıl sonra Yıldırım'da ciddi bir değişim olması ve bu kadim ilçenin kaybettiği değeri yeniden kazanması söz konusu olacak.

 

Kentsel dönüşüm kriterleri

Başkana, merakla beklenen kentsel dönüşüm projelerinin detaylarını özellikle sorduk. Cazibesi yüksek alanlara, orta kuşaktaki bölgelere ve yolun altındaki mahallelere ayrı ayrı projeler yapılarak gerçekçi çalışmalara imza atılmış.

Herkesin merak ettiği bu projelerin teknik detaylarının tamamını buraya yazmamız imkansız ama mantığını anlatmak sanırım yeterli olur. Edebali, kimsenin mevcutta oturduğu mahalle ya da sokaktan başka bir yere taşınmayacağını, hakkaniyetin sonuna kadar gözetileceğini, diyalog ve uzlaşı ile sonuca gidileceğini anlattı. Ayrıca, kentsel dönüşüm için onlarca ayrı kriteri değerlendirdiklerini söyledi. Dönüşüm en çok beklendiği ve merak edildiği yolun altındaki mahallerde ise sadece planlamayı ve tip projeleri hazırlayarak, kararı bölge insanına ve müteahhitlere bırakacaklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.