Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

e-fal

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2019 00:01

Ofis ortamından birisiyle aranızda aniden bir aşk alevlenebilir. Aşırı heyecana kapılmadan bu ateşin keyfini sürün. Yöneticilerinizin gözüne girecek çalışmalar yapabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Sağlığa dikkat ! herhangi bir kronik sıkıntı olmazsa da dişlerinizi korumanız gerekir. Annenizle sert diyaloglara girmekten şiddetle kaçınmalısınız. Yeni kurslara başlayabilir, eğitim hayatınızda önemli sınavlardan başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Yatırımlarınızı cesaretle yönetebilirsiniz. Fazla risk üstlenmeden kaçınırsanız değişik çalışma alanlarını deneyimlemek için uygun bir dönem.’’

Valla cuk oturtmuş hazret.

Nasıl da bilmiş bana dair her bi şeyi.

Müthiş bir şey bu astroloji müthiş…

Gerçi dişlerim ile ilgili ön görüsü biraz abartılı olmuş çünkü tümü protez, tabii şeker hastalığı da kronik filan değil psikolojik; onda haklı diyelim, yönetici konusunda azıcık çuvallama var çok şükür kimsenin yönetimine tabi değilim. Annemle ilgili tavsiyesini uygulamak istesem de henüz ben bu dünyadayım yani şimdilik pek mümkün görünmüyor; Öğrenim hayatımın bittiği neredeyse yarım yüz yıl oldu ve son katıldığım kursu dahi hatırlamıyorum burada da azıcık kayma var. Yatırımlarımı yönlendirmekten ziyade yatırım araçlarım olan bozuk paralarımı ne kadar kaldılar saymaktan helak olduğum için konuda da birazcık tutarsızlık var gibi; risk için dışarıya çıkmama bile gerek yok, elektrik, su, internet,doğal gaz  faturası, apartman aidatı kapıma kadar geliyor zaten; risk derseniz o tavan yapmış durumda yani. Ama hakkını yememek lazım ofiste ki aşk meselesini sonunu kadar doğru tutturmuş medyum sallar efendi. Çünkü ben home ofis çalışıyorum. Dolayısı ile de ofiste de sadece eşim var. Ama o aşk alevleneli de çeyrek asır oldu ve hala harıl harıl yanmakta. Aşırı heyecan meselesine hiç girmiyorum.

Okuyor musunuz gazetelerin günlük burç yorumlarını?

Artık internet siteleri de var gaipten haber veren (!)

Sallayan sallayana ve sanırım inanan da inanana.

Yılbaşı geliyor ya; şimdi tavan yapar artık bu kuru sıkılar;

 ‘’2020’da bilmene burcunu neler bekliyor’’

Aslında olanak olacak bu burçları yazanları bulacak 2019’de neler olacak diye yazdıklarını yutturacaksın hercailere ya neyse…

Gerçi kitaba 20 lirayı çok görüp kahve falına 50 lira bayılanların çoğunluğu teşkil ettiği bir ülkede bu adamlara da kızmamak gerekir.

Arz talep meselesi.

Palavra talep ediliyorsa mutlaka birileri de çıkacak bu konuda arz üreteceklerdir.

               

Bendeniz burçlara da astrolojiye de mesafeliyimdir. Bu mesafeyi de konu ile ilgili pek çok kaynak bulup okuyarak koymuşumdur. Eğer sizin de şüpheleriniz varsa Richard Dawkins’in  Astroloji Üzerine adlı videosunu bulup izlemenizi öneririm.

Burçların falların gerçek olmadığını sadece insanı dünyanın merkezinde olmakla tanımlayıp pek çok olumsuzluğu olmayan unsurların üzerine yıkmayı hedeflediği konusunda düşünenler bence hiçte haksız değiller.

Fal sözcüğünün karşılığı yazgıyı, şans ve kısmeti anlamak, gelecekte olacakları öğrenmek ereğiyle kahve telvesi, iskambil kâğıdı, el ayası, bakla gibi şeylere bakarak anlam çıkartma.

Bakar mısınız baz alınan malzemelere. Kökeni ise Arapça fal kökünden gelen fal "iyiye tabir edilen alamet" sözcüğünden alıntı.

İşte işin sırrı da burada. İnsana başına ne gelirse onu iyiye yorarak motivasyon kazandırmak.

Geçenlerde gördüm; bir siteye o sitenin istediği bilgileri gönderip para karşılığında fal baktıranlar bile var. Bu elektronik aletlerle her an her yerde tüm şahsi verilerin pazara çıkartılmasının mümkün olduğunu düşündükçe e-faldan medet umanları ne yapmalı bilmiyorum.

Yavrum sen telin öbür ucunda ki ablaya ne gerekiyorsa söylüyorsun zaten. Söylemediklerine ulaşmak içinse sosyal medya hesaplarına ve mailine göz atması kafi.Bunu nasıl yapacağını da çok iyi biliyor kerata.

Uyanıklar her şeye bir fal uydurmuşlar. Kahve falı çok eskidir de, iskambil kağıtları henüz bulunmamışken acaba nelere bakıp sallıyordu medyum efendiler. Bir de şu baklanın kerametini anlamamışımdır hiç. Neden nohut, mısır, zeytin vs değil de ille de bakla?

Ama gel ayı ye beni diyenler oldukça da bu durum sürüp gidecek.Birileri birilerini kafaya alıp cukkayı götürecek.

İşin enteresan yanı her türlü falı ve cincilik vs gibi hurafeyi yasaklan bir dinin mensuplarının fal karşısında ki traji komik savunmasızlıkları.

Neyse siz fala inanmayın yine de falsız kalmayın.

Diyerek bitireceğimi sananlar yanılırlar.

Madem fala inanmayabiliyorsunuz inanmadığınızla kalmanın ne manası var?

Sallayın gitsin falcıları. Hem onlar da öyle yapmıyorlar mı, sallamıyorlar mı?

Bu günkü burcumda bir de kulaklarımın çınlayacağı yazıyordu.

Tutar mı ki acaba?

Falım fallanmış olmasın sakın…

Hanıııımm…

Neydi benim e-fal şifrem?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.