Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

e-Devlet

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2018 00:01

10/08/2006 tarihinde vatandaşların hizmetine açılan,kamu hizmetlerinin elektronik ortamda sunulduğu çok detaylı ve faydalı bir hizmet olan e-devletin hizmet ağı sürekli güncellenerek yeni sorgulamalar ile gündem oluşturmaya devam ediyor.
e-Devlet, www.turkiye.gov.trvatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir.
Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir.
Sisteme İlk defa giriş yapacaklar için ptt şubelerinden bir defaya mahsus olmak üzere şifrelerini alıp sisteme girildiğinde Cep telefonu kaydınızı yaptığınız zaman şifrenizi unutma durumunda yeni şifre isteğini cep telefonunuza gönderilmektedir.
E-DEVLET KAPISI
e-Devlet Kapısı altyapısını kullanarak hizmet sunan yüzlerce kuruma ait binlerce hizmetten siz de güvenle faydalanabilir, bu sayede zamanınızı ve paranızı boşa harcamamış olursunuz. Bu sayfa üzerindeki seçenekleri kullanarak ulaşmak istediğiniz bilgi, belge veya başvuru formuna hızla ulaşabilirsiniz.
ALT-ÜST SOY BİLGİSİ SORGULAMA
Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, e-devlet sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor. Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.
MİRASÇILIK BELGESİ SORGULAMA
Geçtiğimiz günlerde "Soy Ağacı" ve "Şehit Bilgisi Sorgulama" hizmetini başlatan ve milyonları uykusuz bırakan e-Devlet uygulaması bu kez de "Mirasçılık Belgesi" hizmeti verecek. 6 Mart'ta hizmete sunulan Miras sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar…
Konuyla ilgili olarak e-Devlet'ten yapılan açıklama şöyle: "Yargı birimlerinden alınan “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talepleri UYAP üzerinden elektronik ortamda 06.03.2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştır. 16.12.2016 tarihinden itibaren yargılamayı gerektiren durumlar hariç olmak üzere ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda yukarıdaki koşula uyan “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” ve Mirasçılık Belgesinin İptali” kararları bu hizmet üzerinden görüntülenebilecektir."
E-DEVLET'TEN ‘MİRAS SORGULAMA’ NASIL YAPILIR?
e-Devlet resmi internet sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/ adresini açınız. Daha sonra kullanıcı bölümünden T.C ve şifrenizi yazarak kullanıcı girişi yapınız. Daha sonra ana sayfada bulunan arama butonuna "Veraset İlamı Sorgulama" yazmanız yeterli olacaktır.
ŞEHİT SORGULAMA NASIL YAPILIR?
E-Devlet'te hizmete giren soyağacı sorgulama işlemine vatandaşlar yoğun talep göstermişti. Uygulama hizmete girdikten sonra kilitlenmiş, sistem yenilenerek yeniden hizmete sokulmuştu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise 2008'de “Şehit Tespit Projesi” kapsamında Osmanlı’nın yıkılış dönemi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda yaşanan savaşlarda şehit olanların kaydını internete taşımıştı.
E-Devletten soyağacına bakarak büyüklerinin ismini öğrenen vatandaşlar, ailelerinden şehit düşen olup olmadığını, varsa hangi savaşta şehit düştüklerini öğrenmek için MSB'nin sitesinde yer alan 'Şehit Listesi'ne giriyor.
Sistemde Bu hizmet ile, 1853 - 1928 yılları arasında ve aşağıda yer alan savaşlardaki şehitlerimize ait bilgileri sorgulayabilirsiniz.
• Kırım Savaşı (1853 - 1856)
• Osmanlı - Rus Savaşı (1877 - 1878 / 93 Harbi)
• Osmanlı - Yunan Savaşı (1897)
• Trablusgarp Savaşı (1911)
• Balkan Savaşları (1912 - 1913)
• Birinci Dünya Savaşı (1914 - 1918)
• Kurtuluş Savaşı (1919 - 1922)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.