Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düşünsenize düşündüğünüzü?

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2019 00:01

Türkiye'nin ufuk yolculuğuna ihtiyacı var. Bugüne kadar yapılanları överek ve yapılmayanlara atıfta bulunarak ömür geçmez! Artık sağımıza veyahut solumuza bakma devrini tamamlamalıyız. Küre, çoktan aşağının derinliklerini ve yukarının gizemini çözüme kavuşturacak sistemler ile teknolojileri hayata geçirmeye başladı. Hatta öyle uç bir gün, hemen birkaç yıllık mesafede ki! Bir gün düşünmemize bile gerek kalmayacak…

 

Zeka ve akıl birbirini tamamlayan değerlerdir. Akıl, eyleme geçen zeka diyebiliriz. Zeka ise, hayal ile eş değer. Bugün birilerinin hep düşündüğü ama 10 yıl önce birilerinin koşar adım harekete geçirdiği bir fikrin, kurumsallaşma sürecinden doğan sonuca dair tespitlerimi sizlerle paylaşacağım. Hatta Bursa Düşünce Kulübü olarak bilinen BDK'nın nasıl TDK yani Türkiye Düşünce Kulübü olmayı hak ettiğini birkaç kelime ile özetleyeceğim. Ve kimbilir belki de Avukat Halil Ağa gibi düşünmenin ötesine geçen birileri "Düşünmeme Derneği" fikrini hayata geçirir.

 

***

 

Ercan Yakut, siyasetten iş dünyasına herkesin yakından bildiği bir isimdir. Aykırı olmayan ama diğer bakış açısını hür ifade eden Yakut ve birkaç arkadaşına 10 yıl önce birileri, "siz birkaç adam konuşsanız ne olur gidin kurumsallaşın sonra çıkın meydana" dedikten sonra düşünmeye başlıyorlar geldikleri noktayı. Ve düşüne düşüne buldukları varoluş Bursa Düşünce Kulübü. BDK ne yaptı ne yapmadı veya yapamadı kısımlarını onlar size bir buluşmada anlatır. O kısımlarla yazımın hevesini kursağınızda bırakmayacağım. Ve yaklaşık 6 yıldır bir nefes öteden takip ettiğim bu yapılanmaya DAĞDER önceki dönemler Genel Başkanı ve Yörük Türkmen Beyi Eğitimci Mustafa Bay'ın çağrısı, TDK Başkanı Ercan Yakut'un daveti üzerine misafir oldum. Avukat Ali Rıza Serhilal'in ofisinde renkli bir yönetim toplantısına katılım gösterdim. Şahsen, epey sessiz kaldığım bir buluşma oldu diyebilirim.

 

Düşünmek, nefes almak gibi. Sessizce yürütülen bir faaliyet TDK'ya göre. Oysa onlara konuşmanın düşünmeyi etkilemediğini hatta renklendirdiğini anlatma fırsatı buldum. İnanıyorum ki, artık daha sesli düşünecekler ve başarılı çalışmalarını gözlerden uzak kendi iç dünyalarında ve göz ışıltılarında tutsak bırakmayacaklar. Üniversite kurma fikirlerini ütopik bulanlar olsa bile, Yenişehir halkı ve üst aklı kendilerini bağrına basmış. Yine sen son 6 Aydın ile hayata geçirdikleri düşünce buluşmaları ile Bursa’yı ulusal gündeme taşımaları önemli.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde daha da güçlü bir sivil toplum ağı kurmayı başaran TDK, Bakanlar Kurulundan Türkiye ismine onay bekleme sürecinde. Ağrılı bir çocuğun hayallerini ve hatta o gün düşündüğünde düşünemeyeceği Bursa Düşünce Kulübü'nü hayata geçirerek ufuk kattığı değerli zihinlerin bir kısmı ile tanışma fırsatı buldum. İnanıyorum ki, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu ekiple tanışmak ister. Hatta diğer siyasi partiler ve hatta Mili Eğitim Bakanı ile çoğu Bakan. Peki, Süleyman Soylu diyenlerinizi duyar gibi oluyorum. Sanırım şuan Sayın Soylu'nun ekibi bu zihin fırtınası ekibini Ankara'da ağırlamanın formülünü düşünüyordur.

 

Dediğim gibi, düşüncenize düşündüğünüzü? Çok fazla uzak değil, yapay zeka ile düşünmeye başlayacağımız ve beynimiz yerine cep telefonları ile bilgisayarları kullanacağımız günler. Siz en iyisi çok geç olmadan internetten ulaşın Ercan Yakut başta olmak üzere merkezi Bursa'da olan Türkiye Düşünce Kulübü sivil toplum yapılanmasına.

 

Unutmayın, düşüncelerinizi düşünen birileri var…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.