Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Durum ciddi

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2019 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2019 00:04

Ligin sonu yaklaşıyor. Son iki sezonda olduğu gibi yine başladık hesap-kitap yapmaya. Ligin en çok berabere kalan takımı (14) olan Bursaspor’un kalan maçlarda şu maçta favori demek çok zor. Bunu bize söyleten maalesef ortaya konan futbol ve hücumdaki yetersizlik.

Kimi takıma kupada ilerlemek yaramıyor kimi takıma da şampiyon olmak yaramıyor herhalde. Bursaspor şampiyon olduktan sonra bir sezon hariç hemen hemen her sezon sıkıntı yaşadı ama son iki sezon düşmekten zor kurtuldu. Üzülerek söylüyorum ki bu sezon da bu kabus ciddi şekilde yaşanıyor.

Ligin bitimine 9 hafta kaldı ve kalan maçlara baktığımızda hep zor rakiplerle oynayacak yeşil beyazlılar. Sahasında 4 deplasmanda 5 maç var. İçerde Galatasaray, Trabzonspor, Göztepe ve Akhisarspor ile oynayacak. Deplasmanda ise Alanyaspor, Kasımpaşa, BŞB Erzurumspor, Antalyaspor ve Evkur Yeni Malatyasporla karşılaşacak.

Bu maçlardan düşme korkusu yaşayan Akhisarspor ve Göztepe’yle içerde oynanacak olması avantaj. Kasımpaşa, BŞB Erzurumspor ve Antalyasporla deplasmanda oynayacak olması ise dezavantaj.

9. sıradaki Antalyaspor’u da düşmeme mücadelesi içinde içinde görüyorum çünkü 15. sıradaki 27 puanlı Göztepe’yle 9. sıradaki Antalyaspor arasındaki puan farkı sadece 5... Bir başka deyişle 9. sıradaki Antalyaspor’dan itibaren her takım düşme adayı.

İkili avantajlarda Akhisar’a karşı ilk maçta alınan 4-2 ‘lik deplasman galibiyeti ve ikinci maç Bursa’da. Bu avantaj. Kasımpaşa’yla ikili averaja kalması durumunda ilk maçı Bursa’da Kasımpaşa 2-1 kazandı, ikinci maç İstanbul’da rakibin sahasında. Göztepe’yle İzmir’deki ilk maç golsüz bitti, rövanş Bursa’da. Öyle tahmin ediyorum ki bu 3 takımla averaj durumu söz konusu olabilir. Her ne kadar hiçbir maçta Bursaspor’u favori göremesek de içeride oynanacak Akhisarspor ve Göztepe maçları kilit maçlar olacak.

Ankaragücü ve Antalyasporla bir averaj durumu söz konusu olursa Bursaspor ilk maçlarda iki rakibini de yendi, geçtiğimiz hafta Ankaragücü’yle golsüz berabere kaldı. Antalyasporla da sondan ikinci hafta Antalya’da oynayacak. Ama bu iki rakiple averaj durumu olacağını pek sanmıyorum.

Görüldüğü gibi haftalar çabuk geçiyor ve ligin sonu geldi yine. Hesaplar Kitaplar. Gel de çık işin içinden. Sadece şunu söyleyebiliyorum. Durum ciddi...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.