Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyayı ‘KORO’ya bağlayan virüs

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2020 00:00

Tüm insanlık bunu konuşuyoruz, bununla yatıyoruz, bununla kalkıyoruz.

‘KORO’ halinde herkesin hayatında herkesin dilinde bir virüs…

İnsanların ismini bile duymaktan ürktüğü bir kelime…

Dünyayı evlere hapseden, kendisi küçük etkisi kocaman ve öldürücü olan Korona virüs kabusu tüm dünyayı sarmaya devam ederken en çok etkilenenlerin başında spor camiası geliyor.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan, Avrupa'yı etkisi altına alan ve Türkiye'de de birçok vakanın resmen açıklandığı yeni tip korona virüsü (COVID-19) futbol dünyasına da etki etti. Avrupa'da birçok ligde maçlar ertelenirken, Türkiye'de tüm liglerin süresiz bir şekilde askıya alınması kararlaştırıldı. Bu gelişmelerin ardından Türkiye’de etkisi yaratan haberler de gelmeye başladı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Abdurrahim Albayrak'ın korona virüs (COVID-19) testleri pozitif çıktı. Bunların dışında Fenerbahçe Basketbol ve ardından Fenerbahçe Kulübü’nde pozitif vakaların çıktığı haberleri geldi. Aynı zamanda diğer tüm takımlar bir dizi testlere girmeye başladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs, spora büyük darbe vurdu. Yılda yaklaşık 1 milyar doların döndüğü spor ekonomisi, salgından olumsuz etkilendi.

Bu bağlamda Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) ve Tokyo 2020 Olimpiyatları ve bunlara benzer bir çok spor etkinliği ertelendi.

Altüst olan takvim tüm programları etkiledi. Spor dünyası alarmda.

Önümüzdeki günlerde ne gibi kararlar alınacak muamma.

PEKİ BURSASPOR’DA DURUM NE?

Korona virüs vakasının Türkiye’de ortaya çıkmasıyla birlikte şimdiye kadar yeşil beyazlı ekipten herhangi olumsuz bir habere rastlamadık. Teknik ekip ve futbolcular evlerine çekilip, gündemi ve gelişmeleri evlerinde takip ediyorlar.

Hatta Bursasporlu futbolcular salgının yayılmasını önlemek için Uludağ Üniversitesi hocaları ve bölüm çalışanlarıyla birlikte (COVID– 19) ile mücadele kapsamında hazırlanan videoyla halka evden çıkmama çağrısında bulundu.

Bunların dışında özellikle Bursaspor cephesinde baktığımızda konuyla alakalı önemli açıklamalar da geliyor.

Bursaspor Sportif Direktörü Selçuk Erdoğan, bir radyo programında bir açıklama yaparak antrenmanlara 3 gün daha ara verdiklerini belirtti.

Erdoğan, ‘tünelin ucu karanlık, liglerin başlaması ise düşük ihtimal’ diyor.

Futbolcuların cephesinde baktığımızda, futbolcular evlerinde kimi evinin bir bölümünü antrenman sahası yapmış, kimi boks yaparak zaman geçiriyor, kimileri de spora dair başka çalışmalar içinde olduğunu görüyoruz.

Bursasporlu futbolcular ve ekibi bu kritik süreçte futbol sahasından çok evlerinde sosyal medya aracılığıyla Bursa halkına sosyal mesajlar vererek desteklerini sürdürüyorlar.

Evet!..

Görüldüğü gibi tüm dünyanın diline dolanan, koro şeklinde hep bir ağızda haykırılan korona virüs spor camiasının tüm planlarını alt üst etmiş durumda. Türkiye Futbol Federasyonu önümüzdeki günlerde spora dair nasıl bir yol izleyecek hep birlikte göreceğiz.

Sağlık önemli…

#evdekalBursa

#evdekalBursaspor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.