Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zirve bitti! Kritik açıklamalar...

St. Petersburg kentinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ortak basın toplantısı düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zirve bitti! Kritik açıklamalar...
Liderlerin açıklamalarından satır başları:

PUTİN'İN AÇIKLAMALARI

- Özellikle şunu kaydetmek istiyorum. Yapıcı bir görüşme yaptık. Bölgesel ve ikili konuları ele aldık. Bizim tarihimizde pek çok dönem var. Yapıcı saygı ve ortaklık öne çıkıyor.

- Türkiye ve Rusya'nın önceliği, ilişkileri kriz öncesi seviyeye döndürmek.

- Türkiye'ye yönelik yaptırımları adım adım kaldıracağız

- Türkiye şirketleriyle ilgili kısıtlamaları kaldırararak ve ikili ilişkilerimizi geliştirerek programımızı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Sayın Erdoğan’la bunları görüştük. İki ülkenin karma komisyonları görüşmeler gerçekleştirecek. Ticari işbirliğinde en önemli noktayı enerji projeleri tutuyor. Somut adımlar atmamız gerekiyor bu enerji projelerini hayata geçirmek için.

- Türk akımı inşaatları ve nükleer enerji konularında Türkiye üzerine düşenleri yapıyor ve yapmaya devam edecek. Türkiye’ye giden Rus turistler konusunda da görüştük. Eski haline dönmesi için zaman gerekiyor. Türkiye’deki Rus turistlerin güvenliği için Türkiye’den söz aldık. Türk firmalarının inşaatları devam edecek, büyük projelerde çalışmaların durmadığını görüyoruz. Tabii ki bu konuda şu anda Türk ve İtalyan ortak projeleri devam etmektedir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.