Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zarif: Nükleer anlaşmaya hiç bu kadar yaklaşmadık

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkesinin nükleer programıyla ilgili dünya güçleriyle uzun süredir devam ettirdikleri müzakerelerde anlaşmaya hiç bu kadar yakın olmadıklarını söyledi.Görüşmelerin sürdüğü Viyana'dan...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 21:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 21:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkesinin nükleer programıyla ilgili dünya güçleriyle uzun süredir devam ettirdikleri müzakerelerde anlaşmaya hiç bu kadar yakın olmadıklarını söyledi.

Görüşmelerin sürdüğü Viyana'dan görüntülü bir mesaj yayınlayan Zarif, yine de başaracaklarına dair bir garanti olmadığını ifade etti.

Müzakere eden tarafların, baskı ve zorlamalar ile kalıcı çözümler yerine daha fazla düşmanlık ve çatışmaya gidileceğini anladıkları yorumunu yapan Zarif, şimdi kritik ve tarihi bir seçim yapma zamanın geldiğini dile getirdi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, "Başkalarının rağmına kazanımlar her zaman kısa ömürlü olmuştur. Sadece dengeli anlaşmalar zamanın sınamasından geçer. Dengeli ve iyi bir anlaşmayla önemli ortak zorluklara karşı yeni ufuklar açmaya hazırız." dedi.

IŞİD'LE ORTAK MÜCADELE MESAJI

Bakan Zarif, İran ve dünya güçlerinin ortak sorununun, "giderek büyüyen aşırıcılık ve barbalık tehdidi" olduğunu belirterek, "Medeniyet beşiğini tahrip eden kukuletalı adamların zararından kimse emin olamaz." dedi. Zarif, bu tehdide karşı varoluşsal mücadelede yeni yaklaşımlara çok ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Süresi defalarca uzatılan müzakerelerin 7 Temmuz'a kadar sonuçlandırılması planlanıyordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.