Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zanzibar, Doğu Afrika'nın turist merkezi (Özel)

Doğu Afrika’nın tek antik kenti, Zanzibar’ın başkenti Taş Şehir, (Stone Town) dar sokakları, tarihi binaları, ahşap kapıları, limandaki Sultan Sarayı ve baharat pazarı ile dünyanın her yerinden turist çekiyor.Turkuaz rengi suları ve bembeyaz...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zanzibar, Doğu Afrika'nın turist merkezi (Özel)
Doğu Afrika’nın tek antik kenti, Zanzibar’ın başkenti Taş Şehir, (Stone Town) dar sokakları, tarihi binaları, ahşap kapıları, limandaki Sultan Sarayı ve baharat pazarı ile dünyanın her yerinden turist çekiyor.

Turkuaz rengi suları ve bembeyaz kumsallarıyla dünyanın en güzel adaları arasında gösterilen Zanzibar’da halk, Afrika’nın diğer bölgelerinden ayrı olarak yüzyıllardır kendisini köleleştiren beyaz adama şüphe ve öfkeyle bakmak yerine, bütün misafirlerini Jambo (merhaba) ve Hakuna matata (kafana takma) sözleri ile karşılıyor.

Yerli halk, ülkeyi ziyaret eden turistlerden kazanç sağlamak için değişik yetenekler sergiliyor. Botanik bahçesini ziyaret eden turist grubuna gösteri yapan cambaz, yaklaşık 20 metre yükseklikteki palmiye ağacına çok kısa bir sürede tırmanabiliyor. Ayaklarını bir halatla birbirine bağlayan cambaz, palmiyenin üzerinde Zanzibar, Hint, Arap ve Afrika şarkıları söylüyor.

GELGİT GEÇİM KAYNAĞI

Gelgit, Zanzibar’da halkın geçimine büyük katkı sağlıyor. Sabah yüksekten atlayarak yüzülen deniz, öğleye doğru 500 metre kadar çekiliyor. Suların çekilmesiyle deniz tarlalarında yosun yetiştirilen sahillerde, fakir halk elleriyle balık tutuyor.

Ada’da yetişen doğal bitkiler, halk tarafından, akan kanı durdurma, makyaj ve kadın hastalıkları gibi sağlık dahil hayatın diğer alanlarında da kullanılıyor.

Zanzibar, dışişlerinde Tanzanya’ya bağlı özerk bir ada. Adanın adı, 8. yüzyılda Arap tüccarların adaya verdiği "Zenci-bar (sahil)" isminden geliyor.

Dünyanın en bereketli baharat tarlalarına sahip adayı, Portekiz denizci Vasco Da Gama Hindistan dönüşü ziyaret etmiş.

Portekizlilerin 1503-1696 arası yönettiği Zanzibar, 1698’de Arapların kontrolüne geçti. Ada, Umman Sultanı Seyid Said bin Sultan el-Busaid’ın, 1840’ta başkentini Muskat’tan adanın Taş Şehri’ne taşımasının ardından, 1890-1963 yıllarında İngiltere'nin atadığı vezir ve valiler tarafından yönetildi. İngilizlerle 1896’da dünyanın en kısa savaşının yaşandığı Zanzibar, 26 Nisan 1964’ten sonra Tanzanya’ya bağlı özerk bir statü aldı. Zanzibar bugün, Unguja ve Pemba adalarından oluşuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.