Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zambiya'yı 2016'ya kadar Edgar Lungu yönetecek

'Afrika'nın barış ülkesi' olarak bilinen Zambiya'da Salı günü yapılan seçimlerin galibi olan iktidardaki Vatansever Cephe adayı Savunma ve Adalet Bakanı Edgar Lungu yemin ederek görevine başladı. Başkent Lusaka'nın Heroes Stadyumu'ndaki...

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2015 21:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2015 21:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zambiya'yı 2016'ya kadar Edgar Lungu yönetecek
'Afrika'nın barış ülkesi' olarak bilinen Zambiya'da Salı günü yapılan seçimlerin galibi olan iktidardaki Vatansever Cephe adayı Savunma ve Adalet Bakanı Edgar Lungu yemin ederek görevine başladı. Başkent Lusaka'nın Heroes Stadyumu'ndaki törene resmi yetkiler ve diplomatların yanında halktan binlerce insan katıldı.

Gözlemci sıfatıyla ülkede bulunan Güney Afrika Ülkeleri Kalkınma Topluluğu (SADC) ve Zambiya Yüksek Seçim Kurulu, seçimlerin şeffaf ve güvenilir bir ortamda gerçekleştiğini duyurdu.

Biraz gecikmeyle açıklanan sonuçlara göre oyların yüzde 48,33'ünü Lungu alırken, muhalif Birleşik Ulusal Kalkınma Partisi adayı Hakainde Hichilema ise yüzde 46,46 oramomda oy aldı.

Zambiya'da eski Devlet Başkanı Michael Sata'nın geçen yıl Londra'da kanserden ani ölümü üzerine ülkeyi İskoç kökenli Guy Scott yönetmeye başlamıştı. Scott, İskoçya kökenli olduğu ve ailesi Zambiya’da doğmadığı için seçimlerde aday olamamıştı.

Zambiya'yı 2016'ya kadar yönetecek olan Lungu, yemin töreninde Sata'nın başattığı ekonomik kalkınma programlarını devam ettireceğini söyledi.

Yaklaşık 13 milyon nüfuslu Zambiya'da 5 milyondan fazla seçmen oy kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.