Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zafer Günü Kızıl Meydan’da Geçit Töreniyle Kutlandı

2. Dünya Savaşını sona erdiren Sovyetler Birliğinin Nazi Almanyasına karşı 1945 yılında kazandığı zaferin yıldönümü olan Zafer Günü, başkent Moskova’da Kızıl Meydan’da coşkuyla kutlandı.Rusya’da, ’büyük vatan savaşı’...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2. Dünya Savaşını sona erdiren Sovyetler Birliğinin Nazi Almanyasına karşı 1945 yılında kazandığı zaferin yıldönümü olan Zafer Günü, başkent Moskova’da Kızıl Meydan’da coşkuyla kutlandı.
Rusya’da, ’büyük vatan savaşı’ olarak bilinen zaferin 71. yıldönümü nedeniyle ünlü Kızıl Meydan’da düzenlenen tören, sabahın erken saatlerinde askeri geçit töreniyle başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’le birlikte törene katılırken, askeri geçit töreninde 10 binden fazla asker görev aldı. Törenlerde, 2. Dünya Savaşında Nazilere karşı savaşan gaziler de hazır bulundu. Törende nükleer başlıklı dev füzeler, tank ve zırhlı araçlar geçiş yaparken, uçak ve helikopterler meydan üzerinde alçak uçuş yaparak devlet erkanı ve katılımcıları selamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.