Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yurt dışına tatile giden Ruslar yüzde 27 daha az harcadı

Ülkedeki ekonomik krizden dolayı Ruslar geçen yıllara göre yurt dışına daha az çıktı. Tatil için yurt dışına çıkan Rus turistler ise harcamalarını büyük oranda azalttı. Tatil mekânı olarak daha çok Avrupa ülkeleri, Türkiye ve Mısır’ı...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yurt dışına tatile giden Ruslar yüzde 27 daha az harcadı
Ülkedeki ekonomik krizden dolayı Ruslar geçen yıllara göre yurt dışına daha az çıktı. Tatil için yurt dışına çıkan Rus turistler ise harcamalarını büyük oranda azalttı. Tatil mekânı olarak daha çok Avrupa ülkeleri, Türkiye ve Mısır’ı tercih eden Ruslar, son dönemde Kazakistan, Ermenistan ve Gürcistan’a gitmeye başladı.

Citibank’ın yaptığı araştırmaya göre Rus turistler 2015 yılının ilk 5 ayında yurt dışında kredi kartıyla yaptığı harcamalar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 azaldı. Citibank uzmanları Rus turistlerin yılsonuna kadar toplamda 23,6 milyar dolar harcama yapacaklarını tahmin ediyor. Bu oran araştırma yapılan yıllardaki en düşük seviye olarak dikkat çekti. 2013 yılında Rus turistler yurt dışında 53 milyar dolar bırakmıştı.

MÜCEVHERAT VE DERİ ÜRÜNLERİ TASARRUFTA LİSTE BAŞI

Rus turistler yurt dışı tatillerinde yaptığı alışverişlerde büyük oranda tasarrufa gitti. Mücevheratta yüzde 51, deri ürünlerinde yüzde 50 ve Duty Free alışverişlerinde yüzde 36 azalma yaşandı.

HOLLANDA DIŞINDA TÜM AVRUPA ÜLKELERİNDE RUS TURİSTLER AZALDI

Rus turist sayısının en çok azaldığı ülkeler Avrupa ülkeleri oldu. 2015 yılının ilk beş ayında İtalya’ya giden Rus turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37, bu ülkede yapılan harcamalar da yüzde 50 oranında azaldı. Finlandiya’da yüzde 43, Fransa’da yüzde 39, Britanya’da yüzde 17 ve ABD’de yüzde 26 oranında azalan Rus turistler harcamalarını da yüzde 30 ile yüzde 50 arasında düşürdü.

Avrupa dışında Rusların en popüler durak noktası olan Türkiye ve Mısır’da da düşüşler meydana geldi. Mayıs ayında Türkiye’ye giden Rus turist sayısı 2014 Mayıs ayına göre yüzde 28 azaldı. Genel toplamda ise yurt dışına çıkan Rus turist sayısı yüzde 23 azaldı.
Rus turist sayısının artış gösterdiği tek Avrupa ülkesi Hollanda oldu. Rusya’dan Hollanda’ya gidenler turistler yüzde 25 arttı.

KAZAKİSTAN, ERMENİSTAN VE GÜRCİSTAN REVAÇTA

Çoğu ülkede Rus turist sayısında düşüş gözlenirken Kazakistan, Ermenistan ve Gürcistan’da artışlar yaşandı. Kazakistan’a giden Rusların sayısı iki katına çıkarken Gürcistan’a gidenler yüzde 39, Ermenistan’a gidenler de yüzde 16 arttı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.