Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunanistan'da hükümet karşıtı gösteride gerginlik

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, hükümetin Eurogroup ile kredi anlaşmasını 4 ay uzatması protesto edildi.Radikal Sol Koalisyon (Syriza) ve Bağımsız Yunanlar'dan (ANEL) oluşan hükümetin hafta başında Eurogroup ile kredi anlaşmasının 4...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 21:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 21:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yunanistan'da hükümet karşıtı gösteride gerginlik
Yunanistan'ın başkenti Atina'da, hükümetin Eurogroup ile kredi anlaşmasını 4 ay uzatması protesto edildi.

Radikal Sol Koalisyon (Syriza) ve Bağımsız Yunanlar'dan (ANEL) oluşan hükümetin hafta başında Eurogroup ile kredi anlaşmasının 4 ay uzatmasını protesto edildi. Yoğun yağış sebebiyle katılımın az olurken, parlamento önünde toplanan gruplar hükümet, AB ve IMF karşıtı slogan attı.

Yunanistan'da 25 Ocak'ta yapılan seçimlerden zaferle çıkan radikal sol parti SYRİZA hükümeti aleyhine ilk gösteri düzenlendi. Gösterilerde "Kemer sıkma önlemleri, kredi anlaşması ve gözetimi uzatan anlaşmaya hayır", "Hükümet ve Eurogroup anlaşmasına hayır, "AB'den dışarı", "Borçlar silinsin" şeklinde sloganlar atıldı. Yapılan açıklamada halkın seçimlerde kemer sıkma önlemlerine karşı oy kullandığı hatırlatıldı. Hükümetin Eurogroup ile yeni bir anlaşma yaparak kemer sıkma önlemlerinin devamından yana tavır takındığı iddia edildi.

Gösteri sebebiyle Atina merkezindeki caddeler trafiğe kapatılırken, parlamantoya yürüyen eylemciler daha sonra sessizce dağıldı.

ÇÖP KONTEYNERLERİ ATEŞE VERİLDİ

Daha sonra ortaya çıkan gruplar, Atina merkezindeki mağaza vitrinlerine, telefon kulübelerine ve otobüs duraklarına zarar verdi. Eksarhiya semtinde toplanan gruplar, çöp konteynerlerini de ateşe verdi. Sokalara barikatlar kurdu. Bir otomobil ateşe verilirken, lüks otomobillerin camları kırıldı.

Yunanistan Komünist Partisi ise kemer sıkma önlemlerini sona erdirecek bir yasa tasarısını meclise sundu. 2012 yılında da aynı yasa tasarısını parlementoya sunan partinin bu girişimi dönemin hükümeti tarafından reddedilmiş, ancak şimdi iktidarda olan SYRİZA tarafından ise desteklenmişti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.