Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunanistan’da Bankalar Emekliler İçin Yeniden Açıldı

Bankaların 7 Temmuz’a kadar kapalı kalacağı açıklanan Yunanistan’da bin banka şubesi banka kartı kullanmayan emeklilerin maaşlarını çekebilmesi için yeniden açıldı.Avrupa Merkez Bankası’nın Yunan bankalarına verdiği acil likidite...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2015 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2015 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yunanistan’da Bankalar Emekliler İçin Yeniden Açıldı
Bankaların 7 Temmuz’a kadar kapalı kalacağı açıklanan Yunanistan’da bin banka şubesi banka kartı kullanmayan emeklilerin maaşlarını çekebilmesi için yeniden açıldı.
Avrupa Merkez Bankası’nın Yunan bankalarına verdiği acil likidite desteğini mevcut seviyede tutma kararı ardından hükümet, Yunan bankalarının 7 Temmuz’a kadar kapalı kalacağını açıklamıştı. Halkın para çekmek için banka ATM’lerine akın etmesinin ardından, ülkede bulunan yaklaşık bin banka şubesi emekli sadece emekliler için bir kez daha açıldı. Banka şubeleri, kart kullanmayan emeklilerin aylıklarını çekebilmeleri için TSİ 08:00 sıralarında hizmet vermeye başladı. Yunanistan’ın başkenti Atina’da sabahın erken saatlerini maaşlarını çekmek üzere şubelere gelen emekliler, banka önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sırayla içeri giren emeklilerin ödemeler kapsamında her hafta sadece 120 Euro çekebilmelerine izin verildi.
Yunanistan’da yaşayan bir vatandaş bankaya para çekmeye geldiğini belirterek, “Ben buraya biraz para almaya geldim. Bugün sadece 120 Euro çekebildim. Bu para ile geçinmemizi istiyorlar. Benim banka kartım yok ve her gün buraya gelip para çekemem. Böyle olacağını beklemiyordum. Umarım daha iyi şeyler olur ama ben tahmin etmiyorum” dedi.
Bir başka vatandaş ise, para çekmeye geldiğini belirterek, “120 Euro ile yaşayabileceğimizi sanmıyorum. Bu rakamın nereden çıktığını anlamıyorum. Mahvolduk” ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.