Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunanistan Maliye Bakanı: “Yunanistan’a Yaptıklarının Adı, Terörizm”

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Avrupa’nın Yunanistan’a olan yaklaşımını terörizm olarak niteleyerek, Yunanistan’ın iflas etmesi halinde trilyonlarca Euro’nun kaybedebileceğini söyledi.Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Avrupa’nın Yunanistan’a olan yaklaşımını terörizm olarak niteleyerek, Yunanistan’ın iflas etmesi halinde trilyonlarca Euro’nun kaybedebileceğini söyledi.
Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis yarın yapılacak referandum öncesinde İspanya’nın El Mundo gazetesine verdiği röportajda Avrupa’nın Yunanistan tavrı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Yunan Bakan, Avrupa’nın Yunanistan’a karşı tutumunu terörizm olarak niteleyerek, “Yunanistan’a yaptıklarının bir adı var: Terörizm” dedi. Varoufakis, Yunanistan’ın iflas etmesi halinde trilyonlarca Euro’nun kaybedebileceğini belirterek, “Neden bizi bankaları kapatmaya zorladılar. İnsanlarda korkutmak için. Mesela terör yaymak olduğu zaman, buna terörizm denir. Ancak, korkunun hiçbir zaman kazanamayacağına güveniyorum” dedi.
Maliye Bakanı Varoufakis, yarın yapılacak referandumda hayır sonucunun çıkmasına rağmen, anlaşmanın imzalanması konusunda emin olduğu sorusuna ise, anlaşmanın başarısızlıkla sonuçlanmasının her iki tarafa ciddi derecede zarar vereceğini kaydetti. Oylamanın, Yunanistan’ın geleceğinin Avrupa’nın mali kuru Euro’da kalıp kalmayacağını belirleyeceğini kaydeden Varoufakis, “Yunanistan için olduğu kadar Avrupa için de ciddi derecede tehlike var. Yunanistan’ın batması halinde trilyonlarca Euro’nun kaybolacağına eminim. Bu oldukça yüklü bir miktar ve Avrupa’nın buna izin vereceğine inanmıyorum” ifadelerini kullandı.
Yunanistan ile kreditörler arasındaki görüşmelerde sorunlar yaşanmasının ardından hükümet sermaye kontrolü uygulamış ve finansal sistemin çökmesini önlemek için bankaların kapatılmasını talimatını vermişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.