Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunan seçmen: Değişim, iş ve itibar istiyoruz

Yunanistan’da sabah saat 07.00’de başlayan oy verme işlemi sorunsuz devam ediyor. Sandıklar saat 19.00’da kapanacak. Oyunu kullandıktan sonra Cihan Haber Ajansı'na konuşan vatandaşlar, değişim, iş ve itibar istediklerini belirtiyor.Yunan...

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2015 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2015 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yunan seçmen: Değişim, iş ve itibar istiyoruz
Yunanistan’da sabah saat 07.00’de başlayan oy verme işlemi sorunsuz devam ediyor. Sandıklar saat 19.00’da kapanacak. Oyunu kullandıktan sonra Cihan Haber Ajansı'na konuşan vatandaşlar, değişim, iş ve itibar istediklerini belirtiyor.

Yunan halkı, krizin bitmesi ve değişim umuduyla sandık başına gitti. Yaklaşık 10 milyon kayıtlı seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, 300 üyeli Yunan Parlamentosu belirlenecek. Sabah 07.00’de başlayan oy kullanma işlemi akşam 19.00’da sona erecek. Yarış, anamuhalefet Radikal Sol Koalisyon (Syriza) ile muhafazakar Yeni Demokrasi Parti (YDP) arasında geçecek.

Sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemlerinde öğlen saatlerine kadar kayda değer bir olay yaşanmadı. Halkın kritik seçimlerde sandık başına gittiği gözleniyor. Sandıkların kapanmasıyla birlikte ilk sandık başı anket sonuçları saat 19.00'da açıklanacak. Yunanistan İçişleri Bakanlığı’nın ilk verileri ise 21.30’da duyurulacak.

VATANDAŞ DEĞİŞİM VE İŞ İSTİYOR

Oyunu kullandıktan sonra Cihan Haber Ajansı mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, ülkede değişim ve daha iyi bir gelecek umudunu ifade ediyor. Emekli öğretmenlerden bayan Vasiliki, "Ben oyumu Syriza'ye kullandım. Öncekilerden daha iyi ve iş yapacak bir hükümet kurulmasını istiyorum." dedi.

İşadamı Dotopulos Nasos (53) ise "Seçimlerden en iyisini bekliyorum. Değişim ve umut. Hepimiz ihtiyatlıyız. Buna rağmen yeni birine oyumuzu verdik." derken, eczacı bir kadın vatandaş ise şöyle konuştu: "Ülke daha iyi bir yöne gitmeli. Seçimler biraz garipti. Birisi (Antonis Samaras) korku pompaladı. Diğeri (Aleksis Çipras) yapamayacağı çok fazla vaatlerde bulundu. Yapamayacak. Buna rağmen hepimizin başarılı olmasını umuyorum. Birlik içerisinde küçük partiler de çıksın ve işbirliği yapsınlar. Tek başına iktidar istemiyoruz."

"TANRI BİZİ DESTEKLESİN"

Yaşlı bir emekli vatandaş ise "Tanrı'nın bizi sevdiğine ve destekleyeceğine inanıyorum. Yunanlar her şeye çok kolay inanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Bir çocuk vakfında çalıştığını söyleyen Nikolas Haritapulos da değişim isteyenlerden: "Oyumuzu kullandık. Ülke için en iyisini umuyoruz. Buna tabi ki halk oyuyla karar verecek. Syriza'nın ülkeyi değiştirme arzusu var. Yapabilir mi göreceğiz. Başarılı olup olmayacağı Avrupa ve ülke içindeki koşullara bağlı."

"YAŞLILARA İTİBAR GENÇLERE İŞ İSTİYORUZ"

Yönetmenlik yaptığını belirten bayan Stella Haritapulu ise "Daha iyi bir gelecek umuyoruz. Umarım bu çıkacak kişi halkın taleplerine cevap verir. Yaşlılara itibar, gençlere ise iş olanağı sağlar. Bunları hayata geçirmesini bekliyoruz. Hem Yunanlar olarak daha iyi bir geleceğe hem de Avrupalılar olarak daha güçlü bir Avrupa'ya ulaşabilelim." şeklinde konuştu.

KRİZ REFERANDUMU

Erken genel seçimler, kriz politikası yürüten iktidar partileri Yeni Demokrasi (ND) ve Pasok için bir referandum niteliği taşıyor. 2010'dan bu yana yürürlükte olan kemer sıkma politikalarından canı yakan halkın iktidar partilerini cezalandırması bekleniyor.

Seçim öncesi bütün anketlerde 7 puan önde görünen Radikal Sol Kolaisyon'nun (Syriza) ipi göğüslemesine kesin gözüyle bakılıyor. Yüzde 10 civarındaki kararsız seçmen, Syriza ile muhafazakar Yeni Demokrasi arasındaki fark ile tek partili iktidarın çıkıp çıkmayacağına karar verecek.

Yüzde 3 seçim barajının uygulandığı ülkede, baraja takılan partilerin alacağı toplam oyların yüksek çıkması, birinci partinin tek başına iktidar olma şansını artıracak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.