Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunan Dışişleri'nden Türkiye'ye sert 'kundaklama' cevabı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Konstantinos Kutras, Batı Trakya'nın Gümülcine şehrinde kundaklandığı iddia edilen Mustafa Ağa Camii'ne ilişkin Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na sert bir cevap verdi. Kutras, ilk tespitlere...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yunan Dışişleri'nden Türkiye'ye sert 'kundaklama' cevabı
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Konstantinos Kutras, Batı Trakya'nın Gümülcine şehrinde kundaklandığı iddia edilen Mustafa Ağa Camii'ne ilişkin Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na sert bir cevap verdi. Kutras, ilk tespitlere göre yangına kısa devrenin sebep olduğunu savundu.

"İLK TESPİT KISA DEVRE"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Konstantinos Kutras, Gümülcine'de dün sabaha karşı yanan Mustafa Ağa Camii ve yakınlarındaki Alankuyu Mescid'i bahçesindeki servi ağaçlarının kesilmesine ilişkin Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya cevap verdi. İtfaiyenin yangına ilişkin araştırma raporunun hafta başında açıklanacağını söyleyen Kutras, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na 'tarih' hatırlatmasında bulundu. Kutras, ilk tespitlere göre yangına kısa devrenin sebep olduğunu söyledi.

Bakanlık sözcüsü, Mustafa Ağa Camii ve Alankuyu Mescidi bahçesindeki servi fidanlarının kesilmesini de içerecek şekilde her iki olaya ilişkin raporun gelecek hafta başında tamamlanarak kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

"TÜRKİYE ONLARCA YIL SİSTEMLİ BASKI UYGULADI"

"Türk yetkililerden araştırma sonucunu beklemelerini isterdik." denilen açıklamada, Türkiye'den de zaman zaman Yunan (Rum) Ortodoks eserlerinin tahrip edilmesine ilişkin benzer yaklaşımın beklendiği vurgulandı.

Yunanistan'daki Batı Trakya Müslüman Türk azınlık ile Türkiye'deki İstanbul Rum azınlığın durumunu belirleyen Lozan Antlaşması'na atıfta bulunan Sözcü Kutras, "Tarih ve rakamlar, hangi ülkenin vatandaşlarına yönelik tutarlı ve saygılı, hangi ülkenin de ruhunu ve sözlerini ihlal ederek onlarca yıl sistemli ve yöntemli bir şekilde baskı uyguladığının çok net şahididir." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 3 aydır iktidarda bulunan Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) ve Bağımsız Yunanlar (ANEL) partilerinden oluşan hükümet üyelerinin Türkiye'ye dair sert bir dil kullanmaları dikkati çekti.

AZINLIK KUNDAKLAMA DİYOR

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık temsilcileri ise olayın kundaklama olduğunu savundu. Yangının patlak verdiği ayakkabılık bölümünde kısa devreye sebebiyet verecek bir hat bulunmadığı belirtilen değerlendirmelerde, cami giriş kapısının kilidinin zorlanarak açıldığının tespit edildiği belirtilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.